Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Municipals 23. Albert Turon, cap de llista d’ERC: “Tenim el projecte i volem ser...
Municipals 23. Albert Turon, cap de llista d’ERC: “Tenim el projecte i volem ser al govern per fer-lo realitat”

Municipals 23. Albert Turon, cap de llista d’ERC: “Tenim el projecte i volem ser al govern per fer-lo realitat”

22 de maig de 2023 a les 7:29

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC ha presentat el seu pla de mandat amb la idea de la Cerdanyola on volen viure i demana a la ciutadania suport per estar al govern municipal en el pròxim mandat i tenir l’oportunitat de fer-la realitat. El candidat a l’alcaldia, Albert Turon, necessitaran pactes per aconseguir-ho i assegura que han passat el mandat estenen la ma per arribar a acords.

Albert Turon explica que el programa electoral d’Esquerra el formen 787 propostes per al conjunt del municipi de Cerdanyola al llarg de 117 pàgines, en una Pla de mandat que, afirma, serà “la Bíblia” per a la formació republicana els quatre pròxims anys.

L’alcaldable d’Esquerra explica que aquestes propostes subratllen la idea d’una Cerdanyola “on el cost de l’habitatge no ens faci fora; que estigui neta i cuidada; on tinguem feina a prop i de qualitat; amb espai públic que gaudeixin les persones amb activitats socials i cultural; una ciutat segura; i que sigui sostenible i adaptada al canvi climàtic”.

Per fer realitat aquest Pla de mandat, Turon destaca la necessitat que ERC sigui al govern municipal i per això demana suport a la ciutadania, tot admetent que necessitaran pactes per als quals han treballat al llarg del mandat:

L’alcaldable reclama aquest suport per transformar Cerdanyola ja que la ciutat necessita un canvi i, assegura, “el futur és ara”.

Les diferents temàtiques que conformen aquest programa electoral es van desgranar per part dels principals integrants de la candidatura republicana. La número dos de la llista, Isabel Cruz, subratllava les propostes feministes i de polítiques d’igualtat amb mesures con la perspectiva de gènere en l’elaboració de pressupostos, l’adaptació de l’espai públic a la mirada feminista, la potenciació del Servei d’Atenció Integral a la Diversitat Sexual i de Gènere, entre d’altres.

Íñigo Enterria, número 3, explicava les propostes de participació democràtica amb una mesura estrella en la realització de consultes participatives i l’elaboració de pressupostos participatius en què la ciutadania decideixi anualment el destí de 500.000 euros d’inversió municipal.

Enterria remarca la necessitat de canviar una administració que treballa com fa 40 anys en una del segle XXI preparada per als canvis i creixement de Cerdanyola.

Dues integrants de Jovent Repúblicà, Mariona Agra i Gisela Hernández, destacaven la necessitat de crear habitatge social i d’una residència d’estudiants gestionada per l’Ajuntament, al temps que aposten per conrear propostes d’oci congestionades per Ajuntament i la Coordinadora d’Entitats, el lloguer gratuït d’espais o el foment d’un model de lleure alternatiu.

De Drets Socials va parlar Gemma Estopà, la número 4 de la llista, amb l’objectiu de caminar cap una ciutat inclusiva i cohesionada amb uns Serveis Socials eficients i empoderadors que siguin proactius i no reactius, com considera que passa ara. L’elaboració d’una cartera de serveis d’acord a les entitats del tercer sector, la potenciació del Consell Municipal de Gent Gran o la negociació amb la Generalitat per assolir una residència socio-sanitària i un nou centre de dia són algunes de les propostes.

El número 5 de la candidatura, Daniel Jovell, va abordar les qüestions d’espai públic apostant per una pla de xoc als barris, un pla de desamiantatge en edificis públics o la pacificació dels carrers transformant-los en “espais humans” on es potenciï el comerç i es connectin els barris.

De Promoció Econòmica va parlar Susana López destacant tres eixos: impulsar un treball digne i de qualitat, una economia al servei de les persones i un comerç sostenible. López considera que cal portar a Cerdanyola empreses d’alt valor afegit i potenciar el cooperativisme i l’economia social i solidària, al temps que s’aposta per la millora dels polígons industrials, en especial la seva accessibilitat i pel comerç de proximitat amb una taxa que gravi les grans firmes comercials, a l’estil de la taxa Amazon de Barcelona.

Andreu Gaya explicava les propostes de sostenibilitat fugint del que consideren “caduc” que impera ara a Cerdanyola. Una xarxa de carrils bici que connecti amb el campus i les ciutats limítrofs, un servei d’autobús que enllaci tots els barris de la ciutat, la implantació de la Zona de Baixes Emissions de manera consensuada amb la ciutadania o la creació de comunitats energètiques públiques i la instal·lació de plaques fotovoltaiques als edificis públics de Cerdanyola són algunes de les mesures.

Les dues candidates que tanquen la llista també tenien un paper destacat en la jornada. L’actual portaveu municipal, Helena Solà, feia de mestre de cerimònies de tot l’acte, mentre la regidora Carme Pina presentava les propostes de cultura i esports amb plantejaments com el d’un hotel d’entitats com espai de trobada d’unes associacions que cal impulsar; la creació de la targeta Cerdanyola Cultura, amb descomptes per a les activitats culturals; la potenciació de la memòria democràtica local; l’elaboració d’un nou catàleg de patrimoni arquitectònic i històric, entre d’altres, Pina també esmenta la revisió del projecte del pavelló i piscina del ZEM Riu Sec perquè es potenciï el waterpolo, la visibilitació de l’esport femení o l’adaptació de les zones esportives a persones amb diversitat funcional.