Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Municipals 23. Carlos Cordón (PSC): “volem continuar desenvolupant el nostre pro...

Municipals 23. Carlos Cordón (PSC): “volem continuar desenvolupant el nostre projecte d’estabilitat i compromís per recuperar l’orgull de ciutat”

25 de maig de 2023 a les 10:37

El PSC espera poder seguir al capdavant de l’Ajuntament amb la majoria suficient per continuar i acabar projectes ja iniciats durant aquest mandat com un nou pavelló, la nova comissaria, una sala polivalent, la Torre Vermella i Can Llopis, i les actuacions a l’espai públic.

El candidat a l’alcaldia del PSC i actual alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, assegura que “durant el mandat que ara acaba s’han dedicat moltes hores per fer possible una ciutat on poder viure, treballar i passar-ho bé”. I que aquest serà el camí a seguir els propers quatre anys, “parlar amb la gent i intentar resoldre els seus problemes, amb màxima prioritat per la neteja i manteniment de l’espai públic”. Cordón recorda que “canviarà el sistema de recollida de residus amb un nou contracte, i ja estan previstes millores en jardineria, arbrat i il·luminació”, apel·lant també a “la corresponsabilitat de la ciutadania per tenir uns carrers lliures de brutícia i conductes incíviques”.

Cordón diu que a més de les campanyes anuals d’asfaltat a tots els barris, ja s’han encetat estudis per fer actuacions integrals als barris, “amb especial atenció a barris perifèrics amb dèficit d’inversions com Montflorit i Turonet, o una mica abandonats com els Quatre Cantons”. Per a Bellaterra presenten un presidenciable a l’EMD, Àngel Vázquez, “per millorar-ne la gestió i abandonar la política de contenciosos, i ser capaços d’assumir totes les competències assignades, i aparcades durant anys, abans de plantejar les condicions d’un nou conveni”.

Carlos Cordón creu que Cerdanyola ha de tenir un paper més determinant dins les polítiques impulsades des de l’Àrea Metropolitana i veu cada vegada més a prop, “fruit del treball realitzat fora de focus, l’inici de la construcció de l’Hospital Ernest Lluch durant el proper mandat”.

En les relacions amb la UAB, Carlos Cordón diu que “es continua treballant per establir un marc de relacions en el camí d’aconseguir que la gent acabi sentint de veritat que som una ciutat universitària”, destacant apostes com convertir ca n’Altimira en la seu del Ciutat del Coneixement, “un espai cívic de participació en la construcció del futur”.

Sobre el desenvolupament del Centre Direccional, Cordón creu que “en poc temps començarà a fructificar tot el que s’ha llaurat, amb la instal·lació del centre de dades més gran de Catalunya, l’ampliació del sincrotró, nous centres de recerca i empreses tecnologies, habitatge protegit i, via túnel d’Horta, estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat a 10 minuts caminant del centre per connectar amb Barcelona”.

Altres actuacions previstes en cas de governar serien implementar ajuts al lloguer i a l’accés a l’habitatge i aprofundir en una oferta cultural i d’oci familiar, plural i transversal, recolzant a les moltes entitats que treballen a la ciutat.

.....................................

 

Perfil personal

Evidentment Carlos Cordón vol viure aquest diumenge la seva gran nit, si té sort igual la canten a la seu electoral. Tria aquesta cançó, Mi gran noche, com la seva preferida perquè li aporta energia i alegria, una cosa que també li aporta la seva família, sense el suport de la qual no podria estar en aquesta aventura política.

De 38 anys, Carlos Cordón és arquitecte de professió, un ofici que va triar perquè de petit imaginava i dibuixava espais on la gent fos feliç. I això ho continua pensant perquè el superpoder que tria és el de poder arreglar els problemes de la gent que l’arriben a diari. Potser per això, la seva frase de capçalera és No dejes para mañana lo que puedas hacer hoy.

Com per exemple aparèixer a les seves xarxes socials, que considera essencials per explicar les coses que fa i sobretot atendre la gent que vol contactar amb ell.

A la gastronomia aposta per la cuina casolana amb la humilitat d’uns ous fregits amb patates i de postres pastís de formatge  i la seva afició actualment és el pàdel. El seu color és el vermell i el 7 el seu número i tot i que no té tant temps per llegir om li agradaria ara està amb una de les novel·les que més han marcat els últims anys literaris: Patria, de Fernando Aramburu, un relat sobre el conflicte Basc des dels anys 80 a la dissolució d’ETA i que gira al voltant de dues famílies amigues primer, enfrontades després. Un llibre del que m’hauria agradat saber què pensava el seu personatge històric triat, Ernest Lluch, l’exministre de Sanitat del primer govern González que va ser assassinat per ETA i que sempre va apostar pel diàleg.

En el mig d’una tragèdia, en el terror més fosc també hi ha espai per l’esperança, la solidaritat i l’amor. Així ens ho explica Roberto Benigni en la pel·lícula favorita de Cordón, aquest conte que es diu La vida és bella, paràbola contra la barbàrie, la intolerància i el racisme.

A Itàlia ens anem també al preguntar-li per la seva ciutat preferida, Roma. Qui tingui confiança que li pregunti també què va fer quan va estar allà al 2008 d’Erasmus, perquè ens diu que és la seva bogeria confessable. El seu darrer viatge ha estat a Cannes, un viatge institucional com alcalde, i del municipi tria com el seu racó la joia natural que és Collserola.

Troba a faltar de la infància aquells temps en què no eres conscients dels problemes, etapa de la que potser el va treure la mort de la seva tieta i del seu avi, l’episodi vital que més l’ha marcat. De l’escola té un record ben viu i entranyable i, de fet, primer va ser alumne, després monitor i ara pare en el mateix centre de la ciutat.

Està de mala sort perquè un dels seus músics preferits acaba de fer el seu últim concert fa unes setmanes al Palau Sant Jordi, aquest Joan Manuel Serrat que tant i tan bé ha retratat les coses que ens ha passat els últims 50 anys, des de les més transcendents a les més quotidianes.

Carlos Cordón es defineix com una persona honesta i treballadora i admet que la seva mania amb l’ordre va tant allà que pot ser considerada un defecte. No suporta el cinisme ni la intolerància i creu que a la política actual li falta alçada i li sobra crispació.

Carlos Cordón creu que és un bon alcalde perquè li agrada i coneix la seva ciutat, les coses que es poden fer per millorar-la i estar al costat de la gent per intentar ajudar-la a millorar la seva vida.

Galeria d'imatges