Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Municipals 23. EMD. Àngel Vázquez (PSC): "fem un Pla Integral d'Enjardinament pe...
Municipals 23. EMD. Àngel Vázquez (PSC): "fem un Pla Integral d'Enjardinament per tornar a l'esperit de Bellaterra Ciutat Jardí, que el verd s'està perdent"

Municipals 23. EMD. Àngel Vázquez (PSC): "fem un Pla Integral d'Enjardinament per tornar a l'esperit de Bellaterra Ciutat Jardí, que el verd s'està perdent"

23 de maig de 2023 a les 12:07

El candidat a la presidència de l’EMD pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Àngel Vázquez, subratlla que Bellaterra necessita un canvi a una EMD que ha de gestionar bé les competències de què disposa, cosa que ara no passa, per poder avançar, al temps que es negocia un nou conveni que les ampliï amb el finançament corresponent. Un Pla Integral d’Enjardinament per tornar a l’esperit de la Bellaterra Ciutat Jardí seria una de les propostes factibles d’un Vázquez que denuncia les promeses sobre temes que depenen d’altres institucions i que acaben incomplertes.

El PSC presenta per primer cop un candidat a la presidència de l’EMD, un Àngel Vázquez, que explica que els socialistes no tenen tradició a Bellaterra i ara volen canviar això treballant directament des de la Junta Veïnal de l’Entitat, però també fent polítiques des de l’Ajuntament que millorin la situació a Bellaterra i de la seva ciutadania.

Vázquez denuncia que hi ha altres candidatures que “prometen coses que no depenen d’ells”, per exemple el Consultori mèdic, que no és ni competència de l’EMD ni de l’Ajuntament. El presidenciable socialista manifesta que no diu que ho facin amb mala fe però si que creu que és enganyós i que quan aquestes promeses no es compleixen la culpa sempre és d’altres.

Àngel Vázquez indica que Bellaterra necessita un nou conveni i assegura que l’actual govern municipal està disposat a parlar del tema, però creu que l’EMD ha de demostrar que sap gestionar les competències de les que ja disposa. Vázquez manifesta que no és parla de Cultura, Esports o Joventut, matèries en què pràcticament no actua quan té les competències, i planteja projecte que amb l’actual conveni es poden tirar en davant com un Pla Integral d’Enjardinament de Bellaterra per tornar a l’esperit de Ciutat Jardí dels seus orígens. El candidat socialista creu que “el verd de Bellaterra s’està esmicolant, s’està perdent” i està provocant que deixi de ser “Bellaterra per ser només terra”.

De tota manera, Àngel Vázquez destaca que la majoria de forces polítiques aposten per un nou conveni i l’actual govern municipal està disposat a parlar “així que aprofitem-ho”. Vázquez manifesta que l’annexió de Bellaterra a Sant Cugat no és factible, però que tampoc és l’aposta del seu grup que creu que cal treballar per un nou encaix amb Cerdanyola, cosa amb la que està d’acord amb l’actual govern socialista de l’ajuntament, que passaria per fer polítiques que afavorissin aquest millor encaix. En aquest sentit, Àngel Vázquez recorda que hi ha pressupostades tres fases de millora de l’enllumenat a Bellaterra i actualment aquest procés es troba en licitació per ser realitat en pocs mesos.

Vázquez considera que el debat sobre l’annexió de Bellaterra a Sant Cugat serveix perquè l’actual govern de l’EMD “amagui sota una catifa la seva inoperativitat” quan al 2019 va perdre l’oportunitat de firmar un nou conveni que suposava un milió d’euros anuals per poder avançar en millores a Bellaterra. El presidenciable socialista indica que no s’ha fet política juvenil, per exemple, i “no es parla” però si es parla de Sant Cugat: “ho trobo trist”, apunta.

Vázquez creu que Bellaterra és un sumatori de barris en què  cadascú té les seves especificitats i això reclama potenciar una major participació  per escoltar les problemàtiques que hi ha al Turó de Sant Pau, Terranova o Can Domènec.

Sobre temes dels que es parla i no són competència de l’EMD, Vázquez creu que cal potenciar l’atenció domiciliària a Bellaterra sabent tothom vol dispensari mèdic a Bellaterra però “no ho puc posar al programa perquè tot i que l’EMD ho vulgui i l’Ajuntament també, és competència de la Generalitat”. El candidat recorda que amb el projecte del Centre Direccional en pocs anys hi haurà un nou CAP al Parc de l’Alba que estarà al costat de Bellaterra.

En matèria de seguretat ciutadana, Vázquez planteja l’increment de patrullatge policial nocturn, l’ampliació de càmeres, fer pinya amb la població i potenciar la figura d’agents cívics nocturns a la manera dels antics “serenos”.

Vázquez considera que Bellaterra ha viscut d’esquenes a la UAB i cal reconduir aquestes relacions  ja que “es veu com una barrera quan ha de ser un pont”, però això no es pot fer prenent decisions unilaterals quan afecten la Universitat. El presidenciable aposta per allargar el Camí Verd per la zona interior de la UAB fins al nucli de Cerdanyola.

En temes de mobilitat, amb la carretera BV1414, el Camí Antic de Sant Cugat i el carrer Pin i Soler com a punts especialment conflictius pel trànsit existent, cal trobar alternatives que pacifiquin aquestes vies.

La realització d’activitats culturals com conferències, actuacions musicals, presentacions literàries o la creació d’un arxiu que reculli la memòria oral de Bellaterra, el replantejament de la Festa Major que eviti que sigui espai d’absències en comptes de trobades o la potenciació dels esports són altres de les iniciatives que reclama Vázquez.  

..................................

Perfil personal

Àngel Vázquez va venir a aquest món descomunal fa 55 anys i es presenta en aquestes eleccions amb les sigles del PSC, en uns comicis on la família està contenta perquè saben que és una aventura que li agrada, la canalla es pregunta pels cartells amb la seva cara als carrers i la seva mare, sàvia com totes les mares, li reclama que no faci promeses que no pugui complir.

Llicenciat en Humanitats, al món laboral s’ha especialitzat en Recursos Humans i ara treballa a la UAB

El seu color és el vermell i no deu ser gaire supersticiós perquè el número és el 13.  L’arròs caldós que fa la dona i una bona mariscada són els seus plats preferits i la seva dita és una frase real com la vida mateixa: vísteme despacio, que tengo prisa.

El seu personatge històric favorit és, precisament, el conegut com a pare de la història, el grec Heròdot, i l’últim llibre que ha caigut en les seves mans ha estat una relectura, la d’Amor Líquido, llibre que desenvolupa un concepte del sociòleg polonès Zygmunt Baumann que descriu les relacions personals de la globalització, cada cop més superficials i amb menys compromís.

No són aquestes les relacions a les que canta Antonio Vega a qui sentim de fons amb un dels dos temes que ens recomana Àngel Vázquez, aquest Lucha de gigantes i el Bohemian Rapsody de Queen, que s’emportaria el títol de cançó més votada en aquests perfils personals dels candidats. Tampoc són aquestes relacions a les que canta el músic que més escolta en aquests moments el nostre convidat: Dani Martín a temes com aquest Cómo me gustaria contarte, una carta d’amor a la seva germana desapareguda ja fa uns anys.

El seu racó preferit de Bellaterra és el Turó de Sant Pau, abans fins i tot, apunta, que des de l’EMD impulsi la millora de carrers perquè estiguin macos i florits, i la ciutat que ens recomana és Granollers, però el darrer viatge ha estat una mica més al nord: a Normandia.

Encara més al nord l’hauríem de buscar si hagués de complir el seu desig final: en una cabanyeta al Yukon, a Alaska, prop de la Ciceli del Doctor Fleischman i la pilot Maggie O’Connell. I és que viatjar l’apassiona, de fet, alguns d’ells, a Tanzània, a Egipte, a Síria, han estat episodis que l’han marcat profundament, i, a més, el seu superpoder seria viatjar en el temps, com fan en una de les seves sèries preferides, El Ministerio del Tiempo. Altres que ens recomana cobreixen alguns dels seus gustos: la història de Vikings, la política de Borgen, la ciència-ficció de Los 100... però és més clàssic al recomanar-nos una pel·lícula. Això és ràdio i no podem oferir-vos l’escena final, que ens converteix a tots en un Jaques Perrin emocionat a la foscor d’una sala de cinema mentre veiem petons i més petons, censurats durant dècades, sota els acords d’una de les millors bandes sonores de la història, firmada per Ennio Morricone. Us acostem una escena menys visual, un diàleg entre Totó i el seu amic, cap, pare, Alfredo, un cec que veu millor que ningú. Cinema Paradiso

És defineix com extravertit i dialogant- i també amb un alt grau de compromís i no suporta la prepotència. No li agrada l’enfrontament constant i la falta d’entesa que de vegades veu a la política, ja que hi ha temes que es podrien solucionar ràpidament amb una mica de diàleg i interès. La seva conclusió: cal més diàleg.

Precisament per això creu que seria un bon president de l’EMD de Bellaterra perquè reuneix dues capacitats que considera necessàries en aquests moments: capacitat de diàleg, començant per saber escoltar per arribar a consensos, i capacitat per prendre decisions. Àngel Vázquez creu que és urgent dialogar i actuar perquè Bellaterra ho necessita.