Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

Música contra l’ELA; veus per l’esperança Iris di Cassi, Anna M. Méndez, Conxil Gil i Pepi Rivera, d'esquerra a dreta

Música contra l’ELA; veus per l’esperança

5 de juny de 2023 a les 12:59

Sinestesia Vocal Studio i el cor Ítaca oferiran dos concerts al teatre Ateneu els dies 17 i 18 de juny, respectivament, per recollir fons per a la investigació de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA), malaltia neurodegenerativa ràpidament progressiva i amb alts índex de mortalitat. Cada 8 minuts es diagnostica l'ELA a una persona, una malaltia sense cura i amb pronòstic mortal.

Sinestesia Vocal Studio ens convida a fer un viatge pels més reconeguts musicals de Broadway el dia 17 de juny a les 19 hores, la mateixa hora en què l’endemà, el 18 , la coral Ítaca protagonitzarà l’espectacle Remember, amb temes de les dècades dels 60 a 80. Les entrades per als dos concerts, que es faran al teatre Ateneu, ja són a la venda. El concert de Sinestesia serà en benefici de la Fundació Miquel Valls i el d’Ítaca de la Fundació Francisco Luzón, dues de les principals entitats en la lluita contra aquesta malaltia neurològica.

Ana María Méndez, alumne de Sinestesia, cantaire d’Ítaca i familiar d’una persona afectada -el seu pare, Salvador, veí de Cerdanyola, va rebre el diagnòstic d’ELA al desembre de 2021 i va morir el passat mes de setembre- explica que aquesta malaltia és una “loteria terrible” perquè suposa una afecció “cruel amb pocs recursos per a la investigació i poc acompanyament a les famílies”.

Méndez indica que cada 8 minuts es diagnostica un as d’ELA i també cada 8 minuts es produeix una mort per aquesta malaltia que és la tercera neurodegenerativa que més persones afecta a Espanya darrera el Parkinson i l’Alzheimer, però que encara és poc coneguda i té actualment 4.000 malalts. Ana Maria Méndez aclareix que el nombre de casos no és més alt perquè la mortalitat és molt alta ja que la progressió de la malaltia és molt ràpida.

Iris di Cassi, directora de l’escola Sinestesia, explica que la seva formació oferirà un espectacle amb el nom “A trip to Broadway” amb peces d’alguns dels més destacats musicals de les últimes dècades, des d’El Rei Lleó a Hamilton, des de Matilda a Rent.

Podeu comprar les entrades, a 6 euros, per a l'espectacle A trip to Broadway de Sinestesia en venda online (cliqueu)

Per la seva banda, el concert de la coral Ítaca estarà format per clàssics del pop de les dècades dels 60 a 90. Amb un programa radiofònic com a fil conductor, aquest espectacle, amb el nom de Remember, comptarà amb peces especialment arranjades per a la formació, sobretot del pianista Arnau Ferrer, segons ens explica la directora del cor Ítaca, Conxi Gil.

També podeu comprar ja les entrades per a Remember, del cor Ítaca: cliqueu. El preu de les entrades és de 8 euroa anticipada i 10 euros a la taquilla del teatre el dia 18 a les 19 hores. 

La tinent d’alcaldia, Pepi Rivera, ha destacat l’orgull que suposa per a la ciutat disposar d’entitats solidàries que treballen en favor d’una iniciativa, com aquest Cap de setmana contra l’ELA, que, remarca, “ha vingut per quedar-se.  L’Ajuntament tornarà a il·luminar-se de verd, el color simbòlic contra aquesta malaltia el dia 21 de juny, Dia Mundial contra l’ELA, i Rivera ha avançat que equipaments com el Museu d’Art de Cerdanyola valoren la possibilitat de sumar-se a aquesta iniciativa aquest cap de setmana dels dies 17 i 18 i, si no és possible fer-ho aquest any, garanteixen la participació en pròximes edicions.