Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Música de tardor: Sant Martí amb bandes locals, grups de versions, cant coral i...
Música de tardor: Sant Martí amb bandes locals, grups de versions, cant coral i swing Wax & Boogie van deixar bon record a l'últim Blues de Cerdanyola (Foto Nuria Puentes)

Música de tardor: Sant Martí amb bandes locals, grups de versions, cant coral i swing

7 de novembre de 2023 a les 12:22

La Martinada la nit de divendres, la Matinal de Jokers, la Nit Jove i la Trobada de corals de dissabte i el Vermouth Swing de diumenge són algunes de les activitats musicals que ens ofereix el programa de la Festa de Tardor aquest cap de setmana. La música local de Sardadefacto, bandes de versions de diferents estils, els cors Ítaca, Espaiart o Veus sense fronteres o uns Wax & Boogie que venen de deixar un gran record al Blues de Cerdanyola seran els protagonistes.

La Martinada obrirà aquest divendres  a les 21 hores a l’envelat de la plaça de Sant Ramon amb la música local del col·lectiu Sardadefacto en què actuaran el grup de hip hop cerdanyolenc Cellar of Exile, es comptarà amb el pop urbà de Lhara, artista arrelada a la nostra ciutat, i el hip hop d’Álex Mata i Pedro Martín (Enkhi i Tisset) que arriben amb el seu primer disc, Mitos, Batallas y Romances, acabat de publicar. Després serà el moment de les versions de Tapeo Sound System amb èxits de diverses èpoques i gèneres musicals, des del reggae a la rumba, des del pop al heavy, des del rock al funk. Finalment, aproximadament a la 1 de la matinada, arribarà el final de festa amb el cerdanyolenc DJ Eros.

La matinal de dissabte a Sant Martí ja és tradició que la protagonitzi la combinació de motor i rock que proposen els Jokers MC Nordeste amb l’espectacular concentració de motos Harley’s mentre a l’envelat es proposen actuacions musicals. Enguany, la música va de la ma dels Sueños Rotos, una banda tribut a Los Secretos que versionarà els millors temes dels germans Urquijo amb clàssics com Déjame, Pero a tu lado o Agárrate a mi María, entre molts altres. La segona banda de la matinal seran The Sparkles, una formació que revisita els anys 50 i 60 amb el protagonisme de les veus de Lidia Sobrino, Irene Ortolà i Anna Garcia, recreant temes de mites com The Crystals, The Ronettes, The Marvelettes o Martha & The Vandellas.

Per la tarda, a partir de 18 hores, mentre les escoles de dansa ballen a l’Envelat, el cant coral prendrà el teatre de l’Ateneu amb una nova edició de la Trobada de cors que aquest Sant Martí reunirà a Veus sense fronteres, formació creada al 2005 entre professionals de la sanitat i que actualment formen 16 veus femenines dirigides per Nieves Abellán; Espaiart, que integren tres grups corals d’una escola de Castellar que centra el seu repertori en el teatre musical i les bandes sonores; i el Cor Ítaca, una quarantena de veus de Cerdanyola dirigit per Conxi Gil i un repertori popular i modern.

Dissabte s’acomiadarà a l’Envelat amb la Nit Jove que, a partir de les 22.30 hores, oferirà els concerts de la banda de covers Big Mouthers amb versions d’èxits de tots els temps i de Banda Neón, que recorre en el seu espectacle temes des de la música disco dels 80 fins al  reggaeton més actual passant per la millor rumba i rock de tots els temps.

Després de triomfar al passat festival Blues de Cerdanyola, els Wax & Boogie tornen a Cerdanyola per posar swing al vermut del diumenge a l’Envelat. Formació especialitzada en el boogie woogie dels 30, el swing dels 40 i el rhythm and blues dels 50, la banda presidida per la veu d’Ster Wax i el piano de David Giorcelli és tot un referent a la música negra del país i presència habitual a festivals europeus del gènere.Sortiran a l’escenari de l’Enevalat a les 12 hores del diumenge 12.

Finalment, el fi de festa de dilluns, jornada festiva a la ciutat, la posarà l’espectacle d’Euphoria que actuaran a l’Envelat a les 18.30 hores per tancar aquesta edició de les festes de Sant Martí.