Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • Neix Corporate Women’s Club per potenciar el lideratge femení al teixit empresar...
Neix Corporate Women’s Club per potenciar el lideratge femení al teixit empresarial de Cerdanyola Presentació de Corporate Women's Club a Can Serraperera

Neix Corporate Women’s Club per potenciar el lideratge femení al teixit empresarial de Cerdanyola

8 de març de 2024 a les 13:42

Cerdanyola Women’s Club s’ha presentat a la masia de Can Serraperera coincidint amb la commemoració del 8M i amb l’objectiu d’impulsar el lideratge i empoderament femení al món empresarial de la ciutat apostant pel talent de les dones, la creació de xarxes i el trencament de sostres de vidre als llocs d'alta direcció.

Ara fa un any, l’Ajuntament de Cerdanyola va posar en marxa la primera edició del programa de lideratge d’alta direcció Cerdanyola Women Corporate, adreçat a dones directives i empresàries, amb l’objectiu d’impulsar una major presència de la dona en els llocs de decisió de les empreses i detectar i visibilitzar el talent femení del territori. 

Aquest 8 de març, Dia de les Dones, Núria Infiesta, una de les 14 assistents a aquest programa, destacava d’allà va sorgir la llavor que ha permès presentar avui una nova associació amb l’objectiu de sumar dones, homes, institucions i entitats a aquest objectiu de lideratge femení a les empreses.

Infiesta explica que la nova associació. Corporate Women’s Club, vol oferir campanyes de formació i ajudar a crear xarxa per que les dones emprenedores creixin professionalment i personalment.

Cristina Picón, cap del servei de Física Mèdica de l’Institut Català d’Oncologia, destacava que, en un àmbit econòmic i social tan feminitzat com el de la salut, les dones només ocupen el 30% dels llocs d’alta direcció i feia una crida a canviar els biaixos masclistes que tenim per l’educació rebuda. Picón feia una crida a potenciar els lideratges femenins a tots els àmbits socials.

Per la seva banda, la directora de l’àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Esther Pujol, destacava la necessitat d’impulsar programes específics d’empoderament femení per trencar amb la que arribar a llocs de poder és una qüestió “que va amb les estrelles, perquè els astres s’han aliat quan hi ha al darrera un bagatge professional que s’ha de posar en valor”. Pujol subratlla també la importància de generar xarxes, formals i informals, que ajudin a trencar els sostres de vidre.

La regidora de Promoció Econòmica, Cristina Padilla, encoratja les dones a unir-se per fer realitat projectes empresarials i fer-los més grans, enfortint el teixit empresarial de Cerdanyola. Padilla manifesta la importància de presentar la nova entitat en un 8M, un dia en què “reivindiquem la igualtat” que hem de construir entre tots. La regidora reivindicava la importància d’aquests avenços i parafrasejava l’antropòloga Margaret Mead quan deia que “mai no dubtis que un petit grup de ciutadans reflexius i compromesos pot canviar el món: de fet, és l'única cosa que ho ha fet”.

Per la seva banda, Andrea Borrego, regidora d’Igualtat, considera que el naixement d’aquesta associació -que tindrà la seu a La Caseta de les Dones del carrer de la Vinyes- és un punt d’inflexió a la nostra ciutat en la reivindicació del paper de la dona al món empresarial i un exemple per les “nens que venen darrera nostre”. Borrego indica que els dones ocupen el 40% dels llocs directius a Espanya i que aquest percentatge pot sembla poc però triplica el que es tenia fa 5 anys. Per això, la regidora creu que s’ha de perseverar en els avenços realitzats per a assolir la igualtat fent créixer aquestes dades.

L’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, denuncia “la gent que vol que es facin passos enrere en la conquesta de drets i llibertats i en el camí per la igualtat” i fa una crida a posar barreres a aquesta involució perquè les noves generacions puguin viure en condicions d’igualtat.

La presentació de Cerdanyola Women’s Club forma part dels actes de commemoració del 8M, Dia de les Dones a Cerdanyola.