Neix l'associació Aula d'Extensió Universitària per difondre la cultura entre la gent gran
9 de desembre de 2009 a les 0:00L'associació ha organitzat un programa d'activitats semestral, amb conferències sobre diferents temàtiques adreçades a persones més grans de 55 anys, per a les quals es requereix inscripció prèvia i que es faran cada mes a Can Domènech.
Cerdanyola compta amb una nova entitat: l’Associació Aula d’Extensió Universitària, que neix amb l’objectiu de promocionar i difondre la cultura entre la gent gran.
L’aula és una associació sociocultural independent, té l’objectiu la promoció i difusió de la cultura, a nivell universitari, entre la gent gran mitjançant l’organització de conferències i activitats complementàries, a l’abast de tots els que vulguin ampliar els seus coneixements i participar en activitats socials formatives.
L’Aula iniciarà les seves activitats el pròxim 20 de gener, quan es farà la sessió inaugural, amb la conferència “Aprendre al llarg de la vida”, a càrrec de Gabriel Ferraté, exrector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i de la Universitat Oberta de Catalunya (IOC) que es realitzarà al museu de Can Domènech. Les activitats s’allargaran fins al mes de juny, amb una programació de 9 sessions acadèmiques i tres sortides a equipaments culturals, com a ampliació dels temes tractats a les conferències.
El president de l’Aula, Isidre Grau, explica que s’ha procurat organitzar una programació ambiciosa pel que fa a continguts, atractiva i de diferents àmbits, com ara, ciència, literatura i història o música. Els ponents seran especialistes en la matèria i, així, visitaran Cerdanyola, Bonaventura Bassegoda, Martí Boada, Francesc Lozano, Montserrat Saurí, Carme Arnau, Miquel Àngel Essomba, Francesc Mauri, Lluís Ruidor i Eusebi Casanelles. Les sessions es faran cada dimecres, a les 6 de la tarda, a Can Domènech. Tindran una duració màxima de 90 minuts, que inclou col.loqui posterior a la intervenció del conferenciant.
A més, cal destacar tres visites que s’han organitzat a a diferents museus: el Museu d’Art de Cerdanyola, el Museu de Sant Cugat i el Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa.
L’alumnat que s’inscriu a aquestes activitats, passa a tenir condició d’associat. Els interessats han d’omplir una butlleta de sol.licitud d’inscripció, inclosa dins del programa de mà i lliurar-la a la consergeria de l’Ateneu. L’admissió queda condicionada a la disponibilitat de places, ja que l’actual capacitat de la sala és de 132 persones.
L’Aula inicia les seves activitats amb l’obertura de la matrícula a les persones majors de 55 anys, tot i que en succesius cursos acadèmics es podrà revisar el límit d’edat.
L’Aula de Cerdanyola està vinculada a la Universitat Autònoma de Barcelona, que vetlla pels seus continguts, i està adherida a AFOPA, Agrupació d’Aules de Formació Permanent per a la Gent Gran de Catalunya. Actualment, AFOPA està integrada per unes 50 aules d’extensió universitària i 7 aules de difusió cultural, amb una assistència superior a les 15.000 persones.
Composició de la Junta directiva
President: Isidre Grau
Vicepresidenta: Àngela Miquel
Secretari: Josep Grifoll
Tresorer: Lluís Grau
Vocals: José Manuel Díez
Josep M. Riera
Josep Roca
Francesc Roset
Jaume Sarramona
Frederic Solàs
Rosa Maria Soler