No hi ha manera Foto Núria Puentes.

No hi ha manera

30 de gener de 2023 a les 11:31

El CBF Cerdanyola perd per 48 -54 contra el Basket Almeda en un partit molt lluitat per ambdues parts i on les verdes van tenir contra les cordes a les cornellenques, que es van acabar enduent la victòria als últims segons.

En un moment delicat com el que està vivint el CBF Cerdanyola, qualsevol partit que juguin les verdes ara és a vida o mort i el que van disputar el dissabte contra Basket Almeda no era una excepció. Les verdes arribaven a la jornada 16 amb els mateixos números que el Sant Adrià, equip que ara mateix marca la zona de descens, per tant, guanyar al conjunt de Cornellà era una obligació.

El partit va començar amb igualtat màxima entre tots dos conjunts. Van ser les verdes les que van colpejar primer amb un triple de Carla Pérez per avançar al seu equip, però Almeda va dir la seva amb dos cistelles de Cristina Pujol per situar al capdavant a les visitants i a partir de llavors van agafar petites aventatges en el marcador fins al punt de col·locar-se 6 amunt a falta d’1 minut pel final del primer quart (9-15). Les vallesanes van ser capaces de retallar distàncies en els últims minuts del primer temps, acabant-lo a només 3 punts de les del Baix Llobregat (14-17).

A la represa, la igualtat va seguir patent en el marcador, però en aquest cas el matx va entrar en un punt en que la defensa va ser el punt fort de tots dos equips. Raó per la qual es van concedir pocs punts, que ho va ser aprofitar el conjunt groc-i-negre per mantenir a ratlla al Cerdanyola, que no va ser capaç de baixar dels 3 punts de diferència. En aquest periode, va destacar la figura de Núria Jurjo, màxima anotadora del quadre visitant, que amb els seus punts va situar a l’Almeda 7 punts per sobre a falta de 2 minuts pel descans (21-28). Una cistella final de Iona Garcia va envíar el partit al descans amb el marcador de 23-28.

A la represa, es van veure dues cares de les locals. En els primers minuts se les va veure molt erràtiques a nivell anotador, fet que va aprofitar el seu rival per assolir la màxima diferència del partit guanyant de 9 en els primers 3 minuts de joc (27-36). Va ser a partir d’aquest moment que la versió del Cerdanyola va millorar considerablement i, agafant-se a la figura de Claudia Baraut (autora de 18 punts) i a l’encert des de la linia de 3, es va ficar de nou en el matx acabant el tercer quart a només 3 punts de l’Almeda (33-36).

L’últim quart va ser d’autèntic infart. En els primers instants, les verdes van situar-se a només 1 punt del rival (35-36), fent que les de Fernando Gordo només poguessin mantenir aquest resultat fins als últims 5 minuts de partit, moment en que les locals van col·locar-se al capdavant gràcies a una cistella de Claudia Baraut (42-41). En el tram final de l’encontre, el marcador era de 46-46, però un parcial de 0-8 en favor de les visitants, on van ser decisius els tirs lliures, va decantar la victòria en el seu favor. L’única cosa que van poder fer les verdes va ser maquillar el resultat amb la cistella de Iona Garcia en l’última jugada, però no van poder evitar la derrota per 48-54.

Amb aquest resultat, el CBF Cerdanyola es situa en l’onzena posició amb un balanç de 4 victòries i 12 derrotes. La propera setmana visitarà Lleida per enfrontar-se al CB Lleida, equip situat en la vuitena posició i que ha perdut tres dels últims quatre partits. Es jugarà dissabte a les sis de la tarda.

CBF Cerdanyola (48): Carla Pérez (5), Ruth Allison (3), Claudia Baraut (18), Eva Garcia (0), Eva Almasqué (7), Lara Fernández (4), Laia Espin (0), Iona Garcia (4), Clara Díaz (2), Josefina Torruella (5).

Basket Almeda (54):  Belén Armengol (0), Cristina Pujol (9), Patricia Genius (4), Anna Grau (0), Paula Carmona (3), Ana Caballero (2), Carlota Díaz-Guerra (11), Alba Barneda (8), Núria Jurjo (15).

Parcials: 14-17 // 23-28 // 33-36 // 48-54.