Nombroses propostes per gaudir del cap de setmana
24 de maig de 2013 a les 14:05Activitats com les festes del barri de Sant Martí Xarau, l’Artista al Carrer, la Nit del Cante Jondo, la Jornada de la Vinya i el Vi o la Trobada de Tambors, seran els actes més destacats.
Comencem amb dansa. Aquest divendres a l’Ateneu es farà la representació de l’espectacle Coppélia, la nina màgica, a càrrec de la companyia DanCinc. El grup oferirà dues sessions a les 18h i a les 21h i els diners recaptats per la venda d’entrades es lliuraran a l’Hospital Sant Joan de Déu, per a la línia d’investigació de malalties greus infantils.
La professora de Dansa i membre de la companyia, Agnès Maroto, indica que Coppélia, és un espectacle de dansa entretingut, divertit i apte per a tots els públics. Amb música de Léo Delibes i coreografia de Marius Petipa, Maroto ha fet una adaptació lliure inspirant-se en el conte de Pinocchio en el moment en que un dels personatges passa de ser una joguina a ser una nena.
Continuem amb música. A les 23 hores, la sala Acme, acollirà el concert de The Effervescent Elephant + Rockhopper Penguins. Però aquest divendres també comença la Festa Major del barri de Sant Martí-Xarau amb activitats per a tots els públics que s’allargaran fins diumenge.
El pregó, a càrrec de l’associació de veïns del barri, organitzadora de la festa, i una actuació d’havaneres amb degustació de rom cremat obrirà el programa aquest divendres a partir de les 21h. Tot seguit hi haurà bingo i animació musical.
El president de l’associació de veïns de Sant Martí del Sot de Can Xarau, Nicasio Quiles, destaca la gran varietat d’activitats previstes, especialment les adreçades als infants. Precisament, els matins de dissabte i diumenge es destinaran a les activitats per als nens i nenes amb inflables, carreres, concurs de dibuixos i taller de pintura, entre d’altres.
També en la tarda de dissabte es farà una exhibició de les activitats que durant tot l’any es realitzen a la seu de l’associació, com Tai-Chi, sevillanes i balls de saló, a més d’una xocolatada i l’actuació de l’Esbart Dansaire Sant Marçal i mostra de cotxes teledirigits. I a la nit, finalment només hi haurà bingo i actuació musical a càrrec de l’orquestra Guateke, ja que el show humorístic previst s’ha cancel·lat per malaltia d’una de les components del grup contractat.
Totes les activitats previstes en el programa de la festa es desenvoluparan a la plaça de la Pau, davant del Pavelló Municipal d’Esports.
Activitats de dissabte
Coincidint amb la celebració de L’Artista al Carrer, que organitza l’Associació d’Artistes Plàstics de Cerdanyola, dissabte es presentarà un conjunt de 5 escultures de l’artista local Elisa Arimany que ha cedit al Museu d’Art de Cerdanyola. Les escultures es podran veure al pati del museu fins al 14 de juliol.
Precisament l’Artista al carrer es dedica, en aquesta ocasió, als quatre elements de la natura. L’activitat s’iniciarà a les 16 hores al carrer de Sant Martí, davant del MAC Can Domènech.
La Casa de Andalucía organitza dissabte la XVII edició de la Nit del Cante Jondo, organitzada per la Casa de Andalucía. Argentina, Julián Estrada i Antonio Valencia, al cante i i Manuel Herrera i José Quevedo 'Bolita', al toque, seran els protagonistes de la Nit que tindrà lloc al teatre de l’Ateneu a partir de les 22 h.
El president de la Casa de Andalucía, Miguel Ramos, explica que presenta un cartell molt atractiu, ja que els tres artistes són figures consagrades dins del món del flamenc. Argentina és una cantaora de Huelva a la que Ramos considera un dels “màxims exponents del flamenc” de l’actualitat. Actuarà per primera vegada a Cerdanyola, tot i que fa dos anys ja van voler portar-la a la ciutat.
Julián Estrada, és un cantaor cordovès, amb un estil “més dur”, per als més puristes del flamenc. Segons indica el president de la Casa de Andalucía, “és una de les figures més grans del cante jondo”. El tercer artista que participarà a la Nit del Cante Jondo és Antonio Valencia, un cantaor sevillà amb una àmplia experiència malgrat la seva joventut.
El preu de l’entrada anticipada és de 12 euros i 15 a taquilla.
Activitats de diumenge
Aquest diumenge Can Coll se suma al programa 'La Vinya i el Vi a Collserola' amb la jornada 'Cultiu, culte i cultura del vi', que inclou: una conferència a càrrec de Joan Soler i Amigó, pedagog i escriptor; un taller d'embotellar vi de Can Coll, visites lliures a la masia i a les estances del vi i una passejada literària per la vinya.
Diumenge també es farà la celebració del Dia de la Parròquia a la pista coberta La Boina de Can Xarau i dinar de germanor. Començarà a les 12 h. El jardí del Museu de Ca n’Ortadó acollirà, a les 12h, la representació de l’espectacle La granja més petita del món, adreçat al públic familiar i organitzat per l’entitat Bambalina.
La granja més petita del món és un espectacle molt proper on la relació amb el públic es converteix en un lligam molt especial. L’Anna Roca, masovera de la granja, explica la seva història tot comparant-la amb una granja de veritat. A través de la interacció i el joc amb els nens i nenes aquests descobriran els animals, les verdures de l’hort i algunes de les seves històries, com la de la vaca Filomena, el conill Peret i el gall Frederic. L’entrada serà gratuïta per als socis de Bambalina i tindrà un preu de 3 euros per als no socis.
La Casa d’Aragó organitza la VIII Trobada de Tambors i Bombos a partir de les 12h. Hi participaran els grups de les cases i centres d’Aragó de Barcelona, Lleida, Mollet, Santa Coloma de Gramenet i Cerdanyola. Enguany s’ha convidat a la cofradía de San Pedro de Calanda (Teruel).
Els grups sortiran de 4 punts diferents de la ciutat: la plaça de Goya, la plaça del Pla de les Alzines, la plaça de sant Ramon i la plaça Onze de Setembre. Confluiran a la plaça de l’Abat Oliba on oferiran una exhibició, posteriorment aniran en cercavila fins a la plaça de Lluís Companys i allà tocaran una peça conjunta tots els grups. Així ho explica el president de la Casa d’Aragó, José Aguayos.
A les 12,30h es farà una Tronada a la plaça de l'Abat Oliba i una exhibició dels diferents grups participants. Una hora més tard tindrà lloc una tocada al mateix indret. Posteriorment es realitzarà el dinar de germanor. José Aguayos destaca que la Trobada sempre està molt ben valorada pel públic cerdanyolenc que la segueix amb molt d’interès. Els tambors “són soroll, però també són ritme”, assegura.