Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Esports

Nou entrenador nova categoria Bernat Elias.

Nou entrenador nova categoria

14 de setembre de 2023 a les 10:51

El primer equip del CB Cerdanyola jugarà en la nova Super Copa Catalunya de bàsquet creada aquesta temporada per l'organisme federatiu. De la mà d'un nou entrenador, Bernat Elias, el primer equip del CB Cerdanyola buscarà aconseguir fites interessants en una categoria de més nivell. Els millors equips de Copa Catalunya i els descendits de Liga EBA, més el Manresa B, convidat de la Federació Catalana, formaran un grup de competició molt fort.

Després de la bona temporada que va dur a terme el CB Cerdanyola la passada lliga en Copa Catalunya, aquesta temporada competirà en la nova competició creada per la Federació Catalana de Basquetbol, Super Copa Catalunya.

Enguany arriba Bernat Elias per fer-se càrrec de la direcció tècnica del primer equip verd i blanc. Elias procedeix de l'Staff tècnic del Cadi de la Seu d'Urgell en Liga Femenina 1. Però té molta experiència en la direcció d'equips de bàsquet, ha treballat a lligues europees com la lliga danesa i la sueca on va guanyar la lliga a la temporada 2018-19.

El nou entrenador i l'staff tècnic del club ha confeccionat un planter molt semblant al de la passada temporada. Continuen al primer equip els següents jugadors: Eloy Blanco, Victor Medina, Pere Ruíz, Ivan Aranda, Bernat Mesa, Álex Rodríguez, Xavi Pagès i Gerard Gómez, que puja del sènior B al primer equip. S'incorporen Genis Tena, torna després d'un any sabàtic a Austràlia. Mateo Suárez ( va formar part del planter de la penya, i ha jugat a Hospitalet, Masnou i UB Sant Adrià. Ha format part de les categories inferiors de la selecció espanyola i Ismael Abu (UB Sant Adrià). En principi Javi Antón tornava a l'equip, però finalment qüestions laborals ha impedit que el pivot pugui continuar jugant a bàsquet.

Quant a les baixes respecte a l'equip de la temporada 2022-23 no continuen Pol Martínez, Pol Mones, Àngel Garcia i Carlos López i l'entrenador Jordi Cornellà.

El grup de Super Copa Catalunya està format pels següents equips: UE Sant Cugat, JAC Sant Barcelona, CBU Lloret, CB Esparraguera, Circol Cotonifici Badadalona, CB Ipsi, CB Ripollet, FC Martinenc, Nou Bàsquet Olesa, El Masnou Bàsquet, Bàsquet Manresa B, UE Barberà i Club Natació Sabadell.
 

Per a Bernat Elias la competició serà molt més complicada que la Copa Catalunya. El nivell físic, de qualitat i alçada serà un 30 % més dur que la temporada anterior. L'entrenador del CB Cerdanyola es fitxa com a objectiu salvar la categoria i després mirar a veure que possibilitats té l'equip d'assolir fites més importants. El nou responsable tècnic del club vol que el seu equip sigui agressiu defensant i amb un ritme alt de joc.

Els de Cerdanyola debutaran el dissabte 23 de setembre al Parc Esportiu Municipal de Guiera el davant el Masnou Bàsquet. El primer desplaçament serà al pavelló del FC Martinenc Bàsquet el 30 de setembre.

Bernat Elias, nou entrenador del CB Cerdanyola. 

Galeria d'imatges