Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Nou mandat del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola marcat per la...
Nou mandat del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola marcat per la gestió forestal adaptativa a la crisi climàtica

Nou mandat del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola marcat per la gestió forestal adaptativa a la crisi climàtica

15 de novembre de 2023 a les 11:27

El nou mandat afronta la prevenció d’incendis en un context de sequera greu i la gestió de la gran afluència de visitants, que superen els 5 milions anuals de visites. Les línies de treball inclouen la consolidació de projectes forestals sostenibles i la recerca de noves formes de finançament, entre d’altres.

El Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola inicia un nou mandat de quatre anys afrontant reptes tant ambientals com respecte a les inversions que permetin una gestió adequada d’un espai que combina biodiversitat, patrimoni i una gran varietat i intensitat d’usos. El Consorci es marca com objectius la preservació i millora dels valors ambientals, la valorització dels recursos naturals, la preservació i regularització del patrimoni construït dins dels límits del parc i tota l’estratègia de prevenció d’incendis forestals. 

Durant la constitució del nou mandat, s’han identificat les necessitats més immediates d’aquest espai, que si no es resolen, posen en perill la sostenibilitat de la serra, així, el parc veu amb preocupació la situació d’emergència climàtica, sobretot els darrers estius, i especialment per l’excepcional sequera actual. 

Durant l’inici del nou mandat, s’han marcat diversos objectius com a prioritats en què cal aprofundir, com intensificar el suport als productors agraris amb instruments com el Contracte agrari, que permeten treballar un espai forestal amb discontinuïtats que ajudi en cas d’incendis forestals, així com mantenir i potenciar l’activitat ramadera, eina també cabdal en la prevenció dels incendis. 

En el marc de millora del parc, el Consorci vol buscar noves sinergies i l’execució de diverses inversions que permetrien la diversificació del mateix parc i la millora en la gestió dels fluxos de visitants. Un exemple d’aquest objectiu podria ser la inversió per tal d’allargar el passeig de les Aigües.