Nova edició de la Festa del xai al pavelló municipal de Can Xarau
5 de desembre de 2008 a les 0:00La Festa es farà el proper dilluns, 8 de desembre, organitzada per l'entitat Comunitat Islàmica de Cerdanyola i està considerada com la festa gran per als musulmans i coincideix amb el final del pelegrinatge que milions de persoens fan cada any a La Meca.
El proper dilluns, 8 de desembre, la Comunitat Islàmica de Cerdanyola organitzarà la Festa del Xai. Aquesta festa coincideix amb el final del pelegrinatge que milions de persones fan cada any a la Meca. Per als musulmans és molt important perquè, segons la seva tradició, Mahoma, el profeta de Déu, hi va néixer. Anar a la Meca, almenys un cop a la vida, és una de les obligacions que marca la religió musulmana; hi ha d'anar tothom que tingui prou diners i bona salut. Per celebrar el viatge més important de la vida d'una persona, quan s'acaba el pelegrinatge, es fa la Festa del Xai.
La tradició diu que cada família ha de sacrificar un xai, i després fer un gran àpat familiar. I és tracta precisament d'aquest animal per recordar una escena de la Bíblia en què Déu va deixar que Abraham matés un xai en lloc del seu fill.
El responsable de l’entitat organitzadora a Cerdanyola, Azziz El Handaz, comenta que la festa, que es fa al pavelló d’Esports de Can Xarau, començarà a les 8 del matí i esperen comptar amb unes 150 persones, procedents no només de Cerdanyola, sinó d’altres poblacions del voltant.
El Handaz comenta que han anunciat l’activitat als comerços freqüentats per la comunitat musulmana i a través d’Internet i esperen que, per tractar-se d’una jornada festiva es registri una major participació que en edicions anteriors.
Integrar la comunitat islàmica a la societat catalana
L’entitat Comunitat Islàmica de Cerdanyola va néixer al 2006 amb l’objectiu de crear un centre cultural islàmic a la ciutat i la finalitat d’integrar a la comunitat islàmica a la societat catalana.
L’entitat té entre els seus projectes, un cop disposin de local social, la realització de classes de català per als nouvinguts i classes d’àrab pels autòctons, a més d’activitats relacionades amb la cultura musulmana. També estan treballant en una trobada multicultural amb altres comunitats de Cerdanyola de cara al futur.