Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Nova sessió del programa 'Art i Benestar' del Museu d'Art de Cerdanyola
Nova sessió del programa 'Art i Benestar' del Museu d'Art de Cerdanyola Sala de vitralls del MAC

Nova sessió del programa 'Art i Benestar' del Museu d'Art de Cerdanyola

23 de maig de 2023 a les 8:33

L’Associació d'Amics del MAC (AMAC) proposa una nova activitat en el marc del programa Art i Benestar a les sales del Museu d'Art de Cerdanyola centrades en els beneficis que l’art, el patrimoni i la cultura tenen per la salut. La sessió serà gratuïta i es farà el diumenge 28 de maig a les 11 h.

La segona sessió d’Art i Benestar que organitza l’AMAC es titula Menjar emocional i el poder curatiu de les mans i es portarà a terme el proper diumenge 28 de maig a les 11h al MAC, amb la col·laboració de Palmira Alcázar de 'Menja atenta. Pes amable, alimentació tranquil·la' i  Yolanda García, artista i art terapeuta. 

Ens alimentem per nodrir el nostre cos, però moltes vegades mengem sense gana o fem una tria d'aliments que tenen per objectiu dormir sensacions i emocions incòmodes. Aquestes pautes en poden dur a un cicle de menjar i culpabilitat, ja que les emocions com l'ansietat, l'avorriment, tristesa, solitud, no han estat ateses adequadament. Despullem els aliments de connotacions emocionals, i acollim les emocions. I quina millor opció per atendre, entendre i acollir les emocions que a través de l'art. 

Les persones expertes que guiaran la sessió proposaran experimentar el poder de les mans i l'art, per explorar emocions, per fer-les aflorar i acollir-les. Es podria definir l'art teràpia com un diàleg gestual-visual que s'estableix entre l'alumne i l'art terapeuta, no sempre cal parlar. En l'expressió artística l'alumne és coautor de l'obra de l'art terapeuta i viceversa. El pastel sec sobre paper ulteriorment humidificat amb argila serà l'expressió artística amb la qual les persones participants faran el diàleg gestual-visual. 

L'activitat és gratuïta. Per participar cal fer inscripció prèvia trucant al 93 591 41 30 en horari d’atenció al públic (de dimarts a dissabte de 17 a 20 h i diumenges i festius d’11 a 14 h) o per correu electrònic a l'adreça amics.maccerdanyola@gmail.com

Imatge Art i Benestar: Menjar emocional i el poder curatiu de les mans