Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Núria Bendicho Giró presenta Terres mortes al Cafè amb Lletres
Núria Bendicho Giró presenta Terres mortes al Cafè amb Lletres

Núria Bendicho Giró presenta Terres mortes al Cafè amb Lletres

20 d'octubre de 2022 a les 9:23

El llibre es presentarà al Cafè amb lletres d'aquest 20 d’octubre, a partir de les 19 h i a la Biblioteca Central. No caldrà fer reserva prèvia encara que l'aforament serà limitat.

La mort violenta d’en Joan és l’inici d’aquesta novel·la que descabdella la història d’una nissaga maleïda. Ha estat un tret per l’esquena en un casalot aïllat on només hi viu la família. Qui de tots ells ha pogut ser? Era l’únic que ho tenia tot i ara es dessagna en el petit rebost on la mare el va instal·lar després de tres anys d’absència. Quin cor és capaç de proposar que li serrin les cames a un fill per tal d’encabir-lo dins la caixa?

Terres mortes és un relat polifònic que desplega un univers atàvic. Una mare que surt d’un infern per crear-ne un altre. Un pare a qui ja poques coses importen. El fill gran sorrut i rude que tothom tem. Els del mig que malden per trobar el seu lloc encara que sigui lluny. La noia encadenada a casa per un embaràs no desitjat. I el nen, lluminós i salvatge. Sobre tots ells pesa un origen feréstec, dues morts i un secret. I malgrat tot, en els seus testimonis despunta el brot d’una bondat resistent que prova de sobreviure a la vilesa que tot ho empelta.

Núria Bendicho Giró s’estrena amb una història gòtica que ens fa preguntar-nos si aquells que semblen culpables no són justament els més lliures i si no és que tots som víctimes de la mateixa foscor. Una novel·la calidoscòpica que ens interroga sobre la naturalesa humana i ens endinsa en un món sòrdid del qual és difícil sortir sense sentir ràbia i compassió.

Terres mortes es presentarà al Cafè amb lletres d'aquest 20 d’octubre, a partir de les 19 h i a la Biblioteca Central. No caldrà fer reserva prèvia encara que l'aforament serà limitat.

Núria Bendicho Giró

Núria Bendicho Giró (Barcelona, 1995) es va graduar en Filosofia. En bona part autodidacta, s’ha passat la joventut viatjant i llegint en biblioteques. Terres mortes, la seva primera novel·la, ha estat finalista del XXII Premi Llibreter i del Premi Òmnium a la millor novel·la de l’any 2021; ha estat traduïda al castellà (Sajalín Editores) i anglès (3TimesRebel).