Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • Oberta la convocatòria dels Ajuts per Afavorir l’Autoocupació de Joves
Oberta la convocatòria dels Ajuts per Afavorir l’Autoocupació de Joves

Oberta la convocatòria dels Ajuts per Afavorir l’Autoocupació de Joves

25 de juliol de 2023 a les 10:31

L’Ajuntament de Cerdanyola, conjuntament amb els de Ripollet i Montcada, organitzen una xerrada informativa en format online sobre els Ajuts per Afavorir l’Autoocupació de Joves el proper divendres 28 de juliol.

El Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat ha obert una nova convocatòria del programa d’Ajuts per Afavorir l’Autoocupació de Joves. Per tal d’explicar com s’ha de sol·licitar i resoldre dubtes, l’Ajuntament de Cerdanyola, conjuntament amb els de Ripollet i Montcada, han organitzat una xerrada informativa. La xerrada es farà online el divendres 28 de juliol, de 10 a 11.30 hores i serà impartida per Teresa Freile, cap de la Secció d’Iniciatives per al Treball dels Serveis Territorials de Barcelona.

Les persones interessades en assistir a la xerrada s’han de posar en contacte amb el Servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cerdanyola, al mail emprenedoria@cerdanyola.cat o al telèfon 93.594.70.50.

Els Ajuts per Afavorir l’Autoocupació de Joves estan adreçats a persones joves que duen a terme una activitat econòmica o professional com a persones treballadores autònomes. Els requisits per sol·licitar l’ajut són:

• Tenir entre 18 i 29 anys (ambdós inclosos) a la data d’inici d’activitat com a persona treballadora autònoma.

• Estar donada d’alta al registre del programa de Garantia Juvenil en situació “inscrit beneficiari” el dia anterior a la data d’inici de la seva activitat com a persona treballadora autònoma.

• Haver iniciat l’activitat econòmica o professional com a persona treballadora autònoma, com a mínim, el dia abans de presentar la sol·licitud d’aquest ajut.

• Mantenir i acreditar, amb informació fiscal i/o de facturació, la realització de l’activitat econòmica o professional per la qual s’ha sol·licitat l’ajut durant un mínim de 18 mesos de manera ininterrompuda . Durant tot aquest temps no es pot estar contractat com a persona treballadora assalariada.

• Tenir i mantenir el domicili fiscal i, si s’escau, el centre de treball, a Catalunya al llarg dels 18 mesos.

• Durant aquest temps, dur a terme amb aprofitament una acció de caràcter formatiu o de suport que contribueixi a millorar la gestió del negoci o que estigui relacionada directament amb l'activitat econòmica o professional desenvolupada.

L’ajut es pot sol·licitar telemàticament fins al 20 de setembre a través del www.canalempresa.gencat.cat.