Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • Oberta una nova convocatòria del programa d'ajuts per afavorir l'autoocupació de...
Oberta una nova convocatòria del programa d'ajuts per afavorir l'autoocupació de joves

Oberta una nova convocatòria del programa d'ajuts per afavorir l'autoocupació de joves

30 de maig de 2024 a les 9:06

El 10 de juny es durà a terme una xerrada informativa sobre l'ajut per resoldre dubtes. La sessió serà en línia, a les 10 h i anirà a càrrec de Teresa Freile, cap de Secció d'Iniciatives per al Treball dels Serveis Territorials de Barcelona

El Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat ha obert una nova convocatòria del programa d’ajuts per afavorir l’autoocupació de joves. Es tracta d'un ajut econòmic adreçat a les persones joves d'entre 18 i 29 anys que inicien una activitat econòmica o professional com a treballadores autònomes que els permeti mantenir el seu projecte d’emprenedoria a llarg termini i que contribueixi a la disminució de l’atur entre el col·lectiu jove. El Departament d’Empresa i Treball hi destina 13 milions d’euros, cofinançats pel Fons Social Europeu Plus, i l’import de l’ajut és de 15.876 euros per persona sol·licitant.

L’ajut es pot sol·licitar fins al 15 de juliol a les 14 h telemàticament a través d’un d’aquests dos canals: canalempresa.gencat.cat o tramits.gencat.cat

Per tal d'informar de forma detallada de la convocatòria i resoldre els dubtes de les persones interessades, els ajuntaments de Cerdanyola, Montcada i Ripollet, conjuntament amb el  Departament d’Empresa i Treball, ofereixen una xerrada en línia. Aquesta es durà a terme el dilluns 10 de juny entre les 10 i les 11:30 h. La sessió informativa serà conduïda per Teresa Freile, cap de Secció d'Iniciatives per al Treball dels Serveis Territorials de Barcelona.

Els principals requisits per demanar:

  • Tenir entre 18 i 29 anys (ambdós inclosos) a la data d’inici d’activitat com a persona treballadora autònoma.
  • Estar donada d’alta al registre del programa de Garantia Juvenil en situació 'inscrit beneficiari' el dia anterior a la data d’inici de la seva activitat com a persona treballadora autònoma.
  • Haver iniciat l’activitat econòmica o professional com a persona treballadora autònoma, com a mínim, el dia abans de presentar la sol·licitud d’aquest ajut.
  • Mantenir i acreditar, amb informació fiscal i/o de facturació, la realització de l’activitat econòmica o professional per la qual s’ha sol·licitat l’ajut durant un mínim de 18 mesos de manera ininterrompuda. Durant tot aquest temps no es pot estar contractat com a persona treballadora assalariada.
  • Tenir i mantenir el domicili fiscal i, si s’escau, el centre de treball, a Catalunya al llarg dels 18 mesos.
  • Durant aquest temps, dur a terme amb aprofitament una acció de caràcter formatiu o de suport que contribueixi a millorar la gestió del negoci o que estigui relacionada directament amb l'activitat econòmica o professional desenvolupada.

Les persones interessades a seguir la xerrada en línia poden posar-se en contacte amb el Servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès al correu emprenedoria@cerdanyola.cat o al telèfon 93.594.70.50.