Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Observar els ocells de Collserola a la feixa de Can Coll
Observar els ocells de Collserola a la feixa de Can Coll Observació d'ocells (Foto Parc de Collserola)

Observar els ocells de Collserola a la feixa de Can Coll

20 de gener de 2023 a les 10:33

El Centre d’Educació Ambiental del Parc de Collserola, a Can Coll, ofereix aquest 22 de gener, com cada diumenge, la possibilitat de contemplar els ocells més comuns dels nostres boscos, camps i jardins des d’una zona d’observació privilegiada: la feixa dels ocells.

L’antiga feixa de conreu de la masia de Can Coll esdevé una instal·lació de suport faunístic i una eina d’educació ambiental per a l’observació dels ocells hivernants del Parc Natural de la Serra de Collserola. Consta de 5 aguaits (hide) fets amb estructura metàl·lica i coberts amb roba de color discret, bancs, 5 menjadores de fusta, una petita bassa artificial, una zona conreada amb cereals i una altra zona amb plantacions d’arbres de fructificació tardana: magraners, oliveres, figueres i arboços. Des del Parc asseguren que la feixa “ofereix immillorables condicions per a l’observació dels ocells dels nostres camps, boscos i jardins”.

Així, destaquen, permet aprendre a observar, detectar espècies diferents, començar a identificar-les, adonar-se de les maneres de fer dels ocells a l’hora d’alimentar-se, veure interaccions entre individus i, subratllen des de Parc, “gaudir de la proximitat vital d’aquests companys dels nostres paisatges”.

Aquesta activitat es fa cada diumenge, de 10.30 a 13.30 hores. 

Galeria d'imatges