Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Octavi Pujades presenta en societat el seu primer fill literari
Octavi Pujades presenta en societat el seu primer fill literari

Octavi Pujades presenta en societat el seu primer fill literari

20 d'octubre de 2022 a les 12:54

L'actor cerdanyolenc presenta al MAC Can Domènech el seu primer llibre, "No viene a cuento", una obra situacions de la vida quotidiana vehiculades a través de contes, clàssics revisitats i també relats inventats.

 “Tot el que escric connecta amb mi”. Aquesta és una de les conclusions a les que l’actor cerdanyolenc Octavi Pujades arribava ahir durant la presentació del seu primer llibre “No viene a cuento” al MAC.

Les situacions de la vida quotidiana vehiculades a través de contes, clàssics revisitats i també relats inventats, es reflecteixen en el llibre de Pujades qui comenta que escriu per a ell mateix i que si, a més, troba alguna cosa que agrada a la gent i rutlla, molt millor.

“No viene a cuento” amb l’explícit subtítol “No hay excusa para vivir sin humor” parla de la vida i les relacions familiars des de l’experiència viscuda per l’actor. A la portada del llibre apareix Octavi Pujades com a cavaller d’un regne que té com a rei al seu pare, Joan Pujades, amb qui va protagonitzar a les seves xarxes socials un relat del confinament de la pandèmia amb un humor, tendre i punyent a l’hora, de les situacions viscudes.

Ganes d'escriure

La relació d’Octavi Pujades amb l’escriptura no és nova. Segons confessa, té moltes coses escrites: guions, curtmetratges...però mai ha tingut temps de posar-se seriosament a desenvolupar-les. Quan va tenir l’encàrrec de l’editorial Planeta per plasmar en un llibre les històries que explicava a les xarxes socials va comprendre que no era el que volia publicar en un llibre perquè “era una recopilació de moments estàtics”. Una altra cosa que tenia molt clara és que el llibre el volia escriure ell mateix perquè era un repte personal  el fet de saber si podria sortir-se’n. Tot i  això, va acceptar l’ajuda d’una persona per supervisar el procés d’escriptura.

L’autor es considera “convencional pel que fa al format” i remarca que necessita una història que vingui d’un lloc i el porti a un altre, amb un principi i un final. Per això, va decantar-se per la ficció i pel format dels contes curts. A més, indica que no té experiència en estructurar una història llarga, però sí molta imaginació i això li ha servit per elaborar els contes de diferents tipus de gènere.

El llibre està format per contes clàssics i inventats que funcionen com a punt de partida, com a vehicles, per explicar aspectes de la seva vida quotidiana. En els relats hi ha “moltes coses de la meva vida, molts processos vitals pels quals he passat, però canviats al servei de la història”.

 

L'art de la paraula

Octavi Pujades reconeix que té tendència a rendir sota pressió i que en aquesta ocasió va escriure les històries de No viene a cuento en dos mesos i mig. Destaca que li agrada “l’art de la paraula i les històries explicades perquè tenen una coherència  interna gairebé matemàtica”, però de moment no sap si s'endinsarà en un altre projecte literari.

Tampoc està gaire interessat en com estan funcionant les vendes, “per por o vergonya no ho he preguntat” però, a més, remarca que “el cercle del projecte es tanca quan s’acaba d’escriure el llibre” i no vol saber massa què passa després.

No viene a cuento ja es pot trobar a totes les llibreries de Cerdanyola, mentrestant Octavi Pujades torna als escenaris per partida doble, amb un muntatge de microteatre a Madrid i amb la nova gira del musical El guardaespaldas, on interpreta el paper de Frank Farmer, que a la pel·licula encarnava Kevin Costner, i amb Mireia Mambo, com a Rachel Marron, cantant temes ja eterns com I will always Love you.

Entre els diferents projectes professionals en el que està treballant actualment es troba un relacionat amb Cerdanyola del qual encara no pot desvetllar res, però assegura que “es farà en unes dates molt assenyalades”.

Galeria d'imatges