Patiment i victòria davant el Ponce de Valladolid

27 de maig de 2022 a les 13:29

El CBF Cerdanyola es va imposar a l'equip de Castella i Lleó (57-64) en el segon partit de la Fase d'Ascens a Liga Femenina 2 que es disputa en Granada. L'encert d'Ana Alonso i el treball coral de l'equip de Pili Bilbao van ajudar per assegurar la segona plaça del grup. Demà a les 10:3' afrontaran el tercer partit, que serà una autèntica final davant d'un equip potent com a el CB Aridane de La Palma (Canarias).

Segon partit i segona victòria per a les jugadores del CBF Cerdanyola en la Fase d'Ascens a Liga Femenina 2. El treball de tot l'equip i l'encert d'Ana Alonso, (21 punts i 25 de valoració) van ser una de les claus perquè la victòria es decantés a favor de les cerdanyolenques. Les errades en el llançament de tir lliure, va penalitzar molt al conjunt de Chuchi Fernández durant els 40 minuts de partit.

L'encontre va ser igualat i no es va resoldre fins al final d'aquest. El primer quart va finalitzar amb un ajustat 12-13 per a les de Pili Bilbao. El joc vist durant els primers deu minuts va ser una mostra del que seria el partit.

En el segon quart la dinàmica va ser la mateixa, dos equips defensant de forma agressiva i sense deixar jugar amb comoditat al seu rival. El marcador igualat fins que es va arribar al descans amb un avantatge de dos punts per a les de Cerdanyola, 28-30.

El tercer quart va ser el que va dominar amb més diferència l'equip de Cerdanyola, però sense arribar mai a guanyar per més de deu punts. La màxima avantatge va ser un 41 a 49. És va arribar al final de quart amb un 42 a 49 favorable a les verdes i blanques.

La igualtat es va mantenir al marcador i al joc; això si, sempre amb el CBF Cerdanyola per endavant a l’electrònic. Als dos últims minuts es va entrar amb una diferència de cinc punts per a les de Pili Bilbao (55-60). L'encert en el llançament de tir lliure per part del Cerdanyola, la serenor en el seu joc i la precipitació i errades en el llançament de les Castellanes, van ser clau per a què la victòria caiés del cantó del CBF Cerdanyola que es va imposar per 57 a 64.

Amb aquesta victòria les de Cerdanyola asseguren la segona plaça del grup i el dret a disputar-li al segon classificat del grup 1 la plaça en Liga Femenina 2. Però sí les de Cerdanyola guanyessin demà al CB Aridane de La Palma, serien campiones de grup i equip de Liga Femenina 2 la temporada vinent.

CB Ponce de Valladolid (56): A. Cueva del Rio (4), A. Nuevo González (3), M.Perez (2), Y. Mortón (8), A. Fernández (1), J. Fontanillo, P. Valderrabano (5), Sofia Alonso (14), C. Niño Delgado (3), B. Gutierrez (4), N. Pariente (13) i G. Izquerdo. Entrenador,  Chuchi Fernández.

CBF Cerdanyola (64): Ana Alonso (21), Carla Pérez (16), Ruth Alison (5), Eva González, Eva Almasqué (8), Lara Fernández (4), Anna Iglesias (3), Iona García (2), Mar Moreno, Elena Múrcia (1), Lorena Del Moral (4), Entrenadora Pili Bilbao.

Arbitres: Milkana Borges Cosic i Gabriel Merlo Núñez.

Parcials: 10`- 12-13; 20’- 28-30; 30’- 42-49 i 40’- 57-64.