Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • Pere Aragonès anuncia a Cerdanyola la inversió de 120 milions d'euros per a la f...
Pere Aragonès anuncia a Cerdanyola la inversió de 120 milions d'euros per a la formació d'aturats Pere Aragonès durant la visita a Eurecat Cerdanyola

Pere Aragonès anuncia a Cerdanyola la inversió de 120 milions d'euros per a la formació d'aturats

8 de setembre de 2023 a les 7:21

El president de la Generalitat ha anunciat a Cerdanyola una inversió de 120 milions d’euros per potenciar la Formació Professional, xifra que Pere Aragonès assegura que servirà per posar en marxa 3.000 cursos i formar 40.000 persones.

La presentació del programa Formació d’Oferta en Àrees Prioritàries (FOAP) s’ha realitzat a la seu d’Eurecat del Parc Tecnològic del Vallès (PTV), a Cerdanyola, i el president de la Generalitat ha assegurat que aquests 120 milions d’euros suposaran una “inversió rècord, la més gran feta mai pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya” i que representa  un increment del 40% respecte als 85 milions que es van destinar l'any passat.

La inversió d’enguany permetrà programar uns 3.000 cursos i formar més de 40.000 persones, el 60% de les quals s’espera que siguin dones. Fonts de la Generalitat indiquen que també es preveu que prop d’un 40%, unes 16.000 tinguin més de 45 anys, unes 12.000 (un 30%) menys de 30 anys i, en conjunt, gairebé 24.000 (un 60%) sense estudis postobligatoris.

Pere Aragonès manifesta que el programa “busca atendre especialment aquells col·lectius que tenen més dificultats per trobar feina” com dones, joves, majors de 45 anys, persones sense estudis postobligatoris i aturats de llarga durada. Col·lectius que, segons el president del Govern, “pateixen els problemes estructurals del nostre mercat de treball i que, si volem millorar les xifres d’ocupació i continuar reduint l’atur, hem de poder oferir-los oportunitats”.

El FOAP ofereix formació personalitzada per millorar les seves capacitats laborals, tot adequant-les a les demandes del teixit empresarial de cada comarca. Així, els cursos es focalitzaran en formacions especialment demandades pel mercat de treball com és el manteniment industrial, l'atenció sociosanitària o les especialitats de l'àmbit digital, ambiental, de transports i social.

Aragonès apunta, entre els objectius d’aquesta inversió, enllaçar “les necessitats de les empreses, les necessitats de la ciutadania i contribuir a l’agenda transformadora de la Generalitat en àmbits com la reindustrialització, la digitalització i la transició energètica”.

L’acte ha comptat també amb la presència del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, que ha explicat que “malgrat que tenim les millors dades d’ocupació dels darrers 15 anys”, encara “hi ha més de 300.000 persones en situació d’atur”. Davant d’això, el conseller assegura que l’Executiu treballa per impulsar polítiques actives d’ocupació que facilitin la inserció al món laboral, especialment als col·lectius més vulnerables ja que “oferir oportunitats de futur passa per la formació”.

Grup Celsa

 

D’altra banda, Aragonès i Torrent han defensat a Eurecat l´objectiu que es mantingui el centre de decisions de l´empresa Celsa a Catalunya, els llocs de treball i l´activitat industrial després que els jutjats hagin homologat el pla de reestructuració presentat pels creditors  del grup metal·lúrgic. Aragonès manté que la prioritat és mantenir els llocs de treball i que l'empresa segueixi tenint a Catalunya el centre de decisions i el paper actiu.