Pilar Manjón: 'Avui, com a l'11-M, Cerdanyola i Madrid estan unides'
29 d'abril de 2005 a les 0:00“Avui Madrid i Cerdanyola, com a l’11 de març, estan unides”. Així ho afirmava ahir Pilar Manjón, presidenta de la Asociación 11-M de Afectados por el Terrorismo durant l’acte institucional d’homenatge a les víctimes dels atemptats de Madrid celebrat ahir a la sala de plens de l’Ajuntament de Cerdanyola. L’alcalde de Cerdanyola i els portaveus dels grups municipals van remarcar la solidaritat de la nostra ciutat amb el dolor de les víctimes del terrorisme i les seves famílies. El programa d'homenatge finalitzarà demà, dissabte, a les 12 hores, amb la plantada de l'arbre símbol de Madrid, el cirerer d'arboç, a la plaça de Sant Iscle i amb les actuacions de la Coral Cerdanyola i els castellers de la ciutat.
Pilar Manjón agraïa la col.locació de la plaça de l'Ajuntament d'una bandera blanca amb crespó negre en senyal de dol i de la bandera de la Comunitat de Madrid. "Això demostra que avui, com a l'11 de març, Cerdanyola i Madrid estan unides", afirmava Manjón que destacava en el seu parlament que la violència terrorista és indiscriminada i que qualsevol persona en qualsevol moment pot ser objecte d'un atemptat.
Qualsevol persona. En qualsevol moment
La portaveu de la Asociación 11-M de Afectados de Terrorismo recorda les 192 morts, 1.500 persones ferides i les famílies que han vist els seus somnis trencats. "Veure la cara trista d'un nen que espera una mare que no tornarà, viure l'angoixa d'una esposa que ja no sentirà obrir-se el pany de la porta, sentir la soledat del nuvi que no serà ja marit...", indica Manjón que demostra que els atemptats eren contra tots i que "només el atzar i els maldits" van posar al poble de Madrid al costat de les víctimes.
Record viu a Cerdanyola
La tasca de Manjón va rebre el suport unànime del Consistori de Cerdanyola. L'alcalde de la ciutat, Antoni Morral, afirma que "Cerdanyola no oblidarà mai aquest masiu assassinat" i recorda que cada dia 16.000 persones utilitzen l'estació de tren de la nostra ciutat. L'alcalde remarca que "volem mantenir el record viu com una llavor d'esperança en un nou món amb el compromís per la pau".
Tots ens sentim víctimes
Tots els portaveus municipals van mostrar la seva solidaritat profunda amb les víctimes. "Eslògans com tots anàvem als trens s'han convertit en un símbol de tots", afirmava José Miguel Moreno, portaveu del PSC; "l'actitud de la vostra associació suposa l'esperança en un món millor on l'ideal de la pau en un món sense guerres és possible", afirma Rafael Bellido, portaveu d'ICV/EUiA; "el vostre treball seré per a la pau és per a tots, perquè tots podem ser víctimes del terrorisme", manifesta la portaveu de CiU, Consol Pla; "la nostra admiració i respecte perquè transformeu el dolor causat per les bombes en lluita per la solidaritat i la pau", defensa Montserrat Puig, la portaveu d'ERC; "contra el terrorisme la unitat ha de ser total, sense partidismes i amb una lluita ferma que inclogui el Pacte Antiterrorista", assenyala el portaveu del PP, Antonio González. La portaveu del PAS, Gemma Jaumandreu, va excusar la seva absència a l'acte.
Desig de pau i tolerància
La regidora de Promoció de Ciutat, Eva Torralba, va destacar la coincidència del missatge de Pilar Manjón davant la Comissió d'Investigació de l'11-M al Congrés dels Diputats amb el sentiment de la ciutadania i institucions de Cerdanyola amb "el desig de treballar per la pau i la tolerància".
El director general del Parc Tecnològic del Vallès (PTV), Francesc Martos, va manifestar el tarannà creatiu del recinte tecnològic i la necessària aposta per la tolerància i una vida digna al PTV.
L'acte va comptar amb el lliurament a Pilar Manjón del llibre de condol de la ciutat que recull milers de firmes de veïns de la nostra ciutat amb missatges emocionats de solidaritat amb les víctimes i rebuig de la violència. Posteriorment els membres de Cerdanyola Ràdio 105.3 FM Maria José Ruiz i Manuel Ibarro van llegir El Cant dels Cors (himne per a totes les víctimes de l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes -el president de la qual Robert Manrique també hi era present- escrit per Pilar Gil) i No te detengas de Walt Whitman, respectivament.