Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Pla Local Feminista i Pla d’Emergència en situació de sequera al Ple de novembre
Pla Local Feminista i Pla d’Emergència en situació de sequera al Ple de novembre

Pla Local Feminista i Pla d’Emergència en situació de sequera al Ple de novembre

30 de novembre de 2023 a les 13:02

El Ple ordinari del mes de novembre votarà avui l’aprovació del Pla Local Feminista de Cerdanyola i l’aprovació inicial del Pla d’emergència en situació de sequera al municipi. També hi haurà un nou paquet de Reconeixements Extrajudicials d’Obligacions, sobretot del Servei d’Esports, i es donarà compte de l’execució pressupostària del tercer trimestre de 2023.

Audios

30-11-2023 Entrevista Carlos Cordón

L’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, explica que el Pla Local Feminista de Cerdanyola que avui arriba al Ple “és fruit d’una gran feina tranversal, oberta i integradora, que recull les polítiques feministes que es desenvolupen a la ciutat”. Es tracta d’un pla estructurat en tres parts: diagnosi de la situació dels serveis municipals sobre la dona, pla d’acció i estratègia d’implementació amb una proposta d’avaluació continua del pla.

L’altre punt destacat d’aquest Ple és el de l’aprovació inicial del Pla d’Emergència en situació de sequera a Cerdanyola, que arriba en un moment molt delicat d’emergència climàtica. Cordón diu que amb aquest pla “la ciutat es dota d’una eina nova per fer un anàlisi de l’estat de la xarxa de subministrament al municipi i per ajudar a plantejar mesures per gestionar episodis de sequera que es preveuen cada vegada més habituals”.

Un altre punt de l’ordre del dia fa referència a la ratificació d’una resolució d’alcaldia d’interposició de recurs contenciós administratiu contra la desestimació per silenci del requeriment a la Generalitat sobre el finançament autonòmic de les escoles bressol corresponent als cursos acadèmics de 2019 a 2022. L’alcalde recorda que “l’incompliment per part de la Generalitat d’un acord amb els municipis representa no ingressar 1.250.000 euros”.

La sessió plenària inclou una modificació de la Relació de Llocs de Treball (RLT) per implementar la nova estructura administrativa municipal en quatre àmbits. El Ple aprovarà també 16 reconeixements d’obligacions, 11 dels quals vinculats al Servei Municipal d’Esports.

En l’apartat de mocions, ERC en presenta una per a garantir el manteniment de l’aigua de les piscines públiques fora de temporada i evitar-ne el malbaratament i una altra per a la dignificació de la tasca de les persones regidores de l’Ajuntament de Cerdanyola, instant per exemple al govern a habilitar a l’edifici consistorial espais propis i dignes on les persones regidores de l’oposició puguin exercir les tasques pròpies i inherents al seu càrrec.

El PP presenta una moció per a la millora de les instal·lacions i serveis del CF Cerdanyola i Junts per Cerdanyola una sobre el finançament dels ens locals. VOX presenta mocions sobre actes de vandalisme a Adam i Eva; per millorar els horaris de la Biblioteca Central; contra l’islamisme radical i de rebuig a la llei d’amnistia. 

El Ple ordinari de novembre començarà a les 19.30 hores i es podrà seguir en directe pel canal de YouTube de l’Ajuntament i les xarxes socials municipals. A les 19 hores es celebrarà l’Audiència Ciutadana.