Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Esports

Planter nou, competició nova Jugadores del CBF Cerdanyola que estan treballant durant la pretemporada. (Foto CBFC).

Planter nou, competició nova

8 de setembre de 2023 a les 8:27

El primer equip del CBF Cerdanyola, molt renovat, només continua una jugadora del planter que va competir en Liga Femenina 2 la passada temporada, afrontarà la competició de Supercopa de Catalunya a partir del 16 de setembre.

 

El primer equip del Club Bàsquet Femení Cerdanyola ha patit un canvi important en el planter de jugadores i en la direcció tècnica. Albert Roig és el nou responsable tècnic, i només Eva García continua en l'equip que disputarà la lliga de Super Copa Femenina la temporada 2023-24. La lliga s'iniciarà el dissabte 16 de setembre al Parc Esportiu Municipal de Guiera davant  Joventut les Corts.

Albert Roig arriba a la direcció del primer equip en substitució de Pili Bilbao, que continua lligada al club i que es fa càrrec de l'equip júnior de Preferent.

Roig havia fet les funcions de segon entrenador amb Pili Bilbao la passada temporada. enguany serà el màxim responsable tècnic de l'equip de Super Copa. Un equip totalment renovat on només continua Eva García, la resta de jugadores s'incorporen aquesta temporada, tot i que alguna havia passat pels equips del planter del club en temporades anteriors.

El planter del sènior A del CBF Cerdanyola queda format de la següent forma:

Bases, Eva García i Judith Romera (SESE); alers, Maria Cabello (SESE), Martina Galmés (SESE, havia jugat al CBF Cerdanyola en la seva etapa de cadet), Esther Murat (Premià), Esther Cortés (SESE), i Anna Homs que puja del sènior B; aler pivot, Paula Moreno (SESE) i Laia Turu (Sant Nicolau, havia jugat al júnior preferent i sènior B del CBFC) i pivot Alba Lago (SESE)

Amb aquest planter de jugadores i l'aportació de jugadores del júnior de Preferent i el sènior B, el club vol obrir una nova etapa on les jugadores treballades al planter del club siguin el futur del primer equip.

Albert Roig es fixa com a objectiu de temporada, salvar la categoria, es a dir quedar per sobre de l'onzena posició de Super Copa, que assegura la permanència en la nova categoria. Però pensa que és un objectiu mínim, creu que l'equip té capacitat per poder lluitar per intentar ficar-se entre els cinc primers de la categoria. El campió anirà a la Fase d'Ascens a Liga Femenina 2 i els classificats entre, la segona i la cinquena posició del grup, disputaran una final a quatre, el guanyador acompanyarà al campió fins a la Fase d'Ascens a Liga Femenina 2.

Per tant, el 16 de setembre les deixebles d'Albert Roig iniciaran aquesta nova aventura en la nova competició que ha posat en marxa la Federació Catalana de Basquetbol aquesta temporada. Un clàssic del bàsquet femení Català, Joventut les Corts, serà el primer rival.