Poesia, música i relat visual, un espectacle integral per al Cicle de Música de Cambra
9 de març de 2017 a les 14:01Combinar poesia amb música i una projecció d'imatges per bastir un espectacle que crea una unitat artística nova és l'oferta d'Imòbil Moviment, el muntatge que presentaran el poeta Jordi Condal, el pianista Rafael Güell i el creador visual Isaac Carbonell al Cicle de Música de Cambra de Cerdanyola. Serà dissabte, 11 de març, a les 19 hores al MAC Ca Domènech.
Audios
09-03-2017 Entrevista amb Jordi Condal
Immòbil Moviment es un espectacle poètic-musical estructurat en quatre blocs que fa un recorregut per textos de Jordi Condal amb un relat visual d’Isaac Carbonell i acompanyat per la interpretació musical al piano de Rafael Güell. El poeta remarca que l'objectiu és reforçar la poesia però al final es crea una unitat artística nova. L'espectacle té també la participació de Míriam Artigas, escultora que ha cedit algunes de les seves obres i que, amb les imatges de Carbonell, ajuden a crear sensacions molt oníriques.
Immòbil Moviment from Isaac Carbonell on Vimeo.
Condal també comptarà, en alguns dels textos, amb la col·laboració de Jaume Sobrevals i Fèlix Heras, dos dels habituals integrants del col·lectiu poètic local Ramat de pedres, que participaran en l'últim bloc de l'espectacle.
Condal ha publicat tres llibres de poesia, Immòbil Moviment -1995, Híbrids -1999, amb Montserrat Costas- i Un poble mut -2005, amb Àlex Hinojo, Kippelboy- i diversos llibres de narrativa, però té altres reculls poètics encara per editar en forma de llibre, tot i que alguns ja han estat publicats per revistes especialitzades. El poema Mamut. Brams de l’elefant demesiat és un dels últims treballs que conformen l'espectacle Immòbil moviment.
L'espectacle de dissabte al Cicle de Música de Cambra repassa l'evolució poètica de Jordi Condal des d'una obra amorosa a una poesia actual més política, vinculada a l'actualitat del procés independentista i l'actuació dels moviments socials del país.
Jordi Condal explica que, com tothom, va escriure els seus primers versos d'amor a l'adolescència, per dedicar-se més profundament a la poesia a partir dels 40 anys, molt influenciat pel moviment minimalista i el surrealisme brut nordamericà intentant fent poesia i transmetre sentiments amb material que aparentment no convidessin a fer-ho però que abordaven la solitud a què aboca la nostra societat, i la incomoditat i poca harmonia amb el món existent. L'evolució va portar a una poesia d'amor i de mort, i també una poesia més vinculada a la realitat actual.
Condal vol retre homenatge en aquesta presentació a Enric Piera i Xavier Costa, veïns de Cerdanyola, activistes culturals i socials de la ciutat i amants de la poesia, que recentment han mort.