Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Portes Obertes del pioner Batxillerat Internacional de l'institut Forat del Vent
Portes Obertes del pioner Batxillerat Internacional de l'institut Forat del Vent

Portes Obertes del pioner Batxillerat Internacional de l'institut Forat del Vent

30 de gener de 2023 a les 11:18

Els pròxims 10 i 11 de febrer l’institut Forat del Vent farà dues jornades de portes obertes del Batxillerat Internacional, modalitat formativa que només ofereix a la ciutat el centre del parc del Turonet ja que el Forat del Vent és un dels tan sols 10 instituts públics de Catalunya que ofereixen Batxillerat Internacional.

Des del centre manifesten que aquests estudis suposen l’assoliment d’una formació completa i d'excel·lència, considerada com la millor preparació pels estudis universitaris.

En aquest sentit, Jordi Fernández, director de l’institut Forat del Vent, explica que el batxillerat internacional és un sistema educatiu que “vol donar sortida a inquietuds d’alumnat que busca nous reptes” o una projecció dels seus estudis a l’estranger. Fernández la considera “una formació molt completa” que facilita l’accés a les universitats estrangeres, però també a les espanyoles.

Cada curs, el centre només pot oferir plaça a 25 alumnes de batxillerat internacional i això obliga a marcar alguns requisits d’accés, com que la mitjana de l’ESO ha de ser un mínim d’un 8 i passar unes proves dels àmbits de llengües i matemàtic.

Tan sols 10 centres públics de Catalunya ofereixen aquesta formació i el Forat del Vent és l’únic que ho fa amb currículum científic-tecnològic. Jordi Fernández explica que van postular-se com institut de batxillerat internacional perquè consideraven que era un bon repte com a centre “que suposava una empenta a l’institut” i donava resposta a “l’alumnat que volia alguna cosa més “de la seva formació. Però el director del Forat del Vent apunta que per aconseguir-ho calia seguir dos anys de preparació, cosa per a la qual es necessita disposar d’un claustre de professorat “molt compromès” i també tenir una economia de centre que permetés fer algunes inversions.

Excel·lents resultats

El director de l’institut Forat del Vent subratlla que els resultats obtinguts en els anys que fa que s’ofereix aquesta formació són “excel·lents”. Prova d’això és que 10 alumnes han rebut una menció especial a les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), és a dir que han aconseguit més d’un 9 de mitjana a la part comuna de la selectivitat, i la resta de l’alumnat ha tingut molt bons resultats també. Una dada que pot ajudar a valorar aquests resultats és que el Forat del Vent aconsegueix 10 mencions especials mentre tots els centres, públics i privats, d’una ciutat com Terrassa, n’han obtingut 29.

L’institut celebrarà una jornada de portes obertes els pròxims dies 10 i 11 de febrer per mostrar com és aquest batxillerat internacional a l’alumnat de la ciutat que estigui interessat. El professorat explicarà les característiques d’aquest sistema i estudiants i famílies també podran parlar amb l’alumnat que ja està cursant aquests estudis.

L’alumnat interessat s’ha de preinscriure al febrer en les proves per accedir que es realitzen a finals de febrer o principis de març, i un cop passat aquest tal es pot fer la preinscripció de batxillerat internacional.