Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • Preocupació sindical pel tancament d'empreses al Vallès
Preocupació sindical pel tancament d'empreses al Vallès

Preocupació sindical pel tancament d'empreses al Vallès

26 de gener de 2004 a les 0:00

CC.OO. ha advertit que l’Estat espanyol perdrà el 10 percent del seu teixit industrial en els pròxims cinc anys per l’anomenada deslocalització industrial que han adoptat nombroses empreses. La deslocalització industrial és un procés que afectarà especialment Catalunya i el Vallès, territoris amb una forta presència dels sectors de l’automòbil, el tèxtil o l’electrònica de consum. Casos recents com el tancament de Samsung i Phillips o els expedients de regulació d’ocupació a Autotex i Kodak, només són la continuació d’un procés que donava un primer avís amb el tancament de Lear a Cervera.

El responsable d’acció sindical de CC.OO. a la nostra comarca, Àlex Toledo, manifesta la necessitat "d’implantar un nou model de competitivitat industrial, centrat en la recerca i el desenvolupament, basat en una indústria que promogui una ocupació de qualitat. L'actual situació ve donada per l'absoluta manca d’una política industrial a Catalunya i l’Estat espanyol, on s’han donat moltes subvencions públiques sense obtenir cap compromís a canvi".

Des de CC.OO. s’alerta especialment sobre el tema de la recol·locació de tot el personal afectat pels recents tancaments d’empreses, recordant que un dels fronts de lluita ha de continuar sent mantenir l’ocupació. Un altre front obert és lluitar per la formació continuada de les persones al llarg de la seva vida laboral, el que permet afrontar amb garanties moltes situacions de crisis.

En termes similars s'expressen des d'UGT. El primer secretari d’UGT al Vallès Occidental, Ángel Jiménez, pensa que la situació és preocupant i que "ja es veia venir, per que respon a una política industrial errònia, que no ha apostat per una producció de qualitat. Situacions com l’actual demostra que moltes empreses continuen buscant el màxim benefici econòmic a càrrec d’una ma d’obra barata, buscant països amb poca regulació laboral. Ara mateix, al Vallès, no es pot parlar d'un perill de despoblació industrial, però per sortir endavant i garantir els llocs de treball es fa necessària la implicació de l’administració".

UGT és conscient de que les decisions que afecten a les empreses es prenen lluny dels centres de treball i per tant s’han de establir un estret contacte amb les organitzacions sindicals europees i internacionals per aconseguir unes normatives més estrictes.

Els dos sindicats detecten un canvi d’estratègia i discurs per part del nou govern de la Generalitat, a banda d’això també es creu indispensable la implicació i el treball conjunt amb el sector empresarial català.

Demà dimarts, a instància dels sindicats, es farà una reunió extraordinària de la comissió permanent del Pacte per l’Ocupació al Vallès Occidental per valorar l’actual situació i proposar les mesures oportunes dins el marc del territori comarcal.