Presentats els treballs de recerca dels instituts de Cerdanyola
8 d'abril de 2016 a les 11:25Cinc treballs dels 22 preseleccionats dels instituts públics de la ciutat han estat presentats pels seus autors davant la comunitat educativa, amics i familiars.
Audios
08-04-2016 Carme Vigués
Una sala Enric Granados plena de gom a gom donava cabuda, any més, a la presentació de la XIII Mostra de Treballs de Recerca de Batxillerat dels instituts: Banús, Pere Calders, Gorgs, Jaume Mimò i Forat del Vent. L’acte va comptar amb la presència de la regidora d’Educació, Elvi Vila, i la directora dels Serveis Territorials del Vallès Occidental, Carme Vigués.
Vigués va destacar que aquests treballs han servit als seus autors per afavorir la seva iniciativa personal i, d’aquesta manera, donar-se la possibilitat d’escollir i encaminar el seu currículum i, tanmateix, consolidar les seves possibilitats de recerca i aprendre el tractament de la informació rebuda.
D’altra banda, Vigués també va remarcar la importància del temps passat a l’Institut, un pas que serà de ben segur recordat per tot l’alumnat com el primer pas per a la seva futura formació acadèmica.
I com no podia ser d’una altra manera, també va agrair a tot el professorat d’aquests alumnes la seva constància i dedicació.
De la seva banda, la regidora d’Educació de Cerdanyola, Elvi Vila, va destacar per sobre de tot la seva satisfacció en veure el futur que té Cerdanyola, després d’haver vist els treballs presentats. També va encoratjar a tot l’alumnat a perseguir els seus somnis i, al’hora, també va fer un agraïment públic a tots els professionals de l’educació de la nostra ciutat.
Treballs seleccionats:
Pel·lícules de sabó (Gabriel Abadal de l’Institut Pere Calders): estudi físic sobre les pel·lícules de sabó, universalment conegudes per ser les membranes que conformen les bombolles de sabó. Les propietats físiques estudiades han estat diferents eines que han permès intuir com de primes poden ser aquestes pel·lícules.
We are what we feel, una recerca sobre l’educació emocional, la gran matèria pendent (Júlia Escarré i Maria Laiglesia de l’Institut Gorgs): el treball té com a objectiu informar i fer una crida de consciència sobre la influència i la importància que té fer una bona gestió de les emocions a les nostres vides, fet que requereix un cert nivell d’educació emocional.
Crystal Meth Persuasion (Guillermo García, de l’Institut Forat del Vent): s’explica què és la metamfetamina, seguit d’un anàlisi dels seus mètodes de síntesi per poder concloure quina és la seva ruta de síntesi més efectiva.
Restauració i conservació (Sandra Blasco, de l’Institut Jaume Mimó): estudi de les tècniques de restauració i conservació en obres sobre tela, comparant restauracions de teles de gran i petit format.
Olga (Meritxell Calpe, Marta Leiva i Gisela Monrabà, de l’Institut Banús): treball de recerca que explica les coses que la Olga, una noia de 15 anys que pateix paràlisi cerebral, ha de fer cada dia.
Finalment, els autors dels 22 treballs van rebre de mans de la regidora d’Educació i de la directora dels Serveis Territorials del Vallès Occidental un diploma acreditatiu i un passi, per a un any, de la programació del teatre de l’Ateneu per a dues persones.