Presenten el Pla Educatiu d’Entorn de Cerdanyola
23 de març de 2006 a les 0:00Ahir es va presentar el Pla Educatiu d'Entorn a Cerdanyola, una proposta educativa innovadora que vol donar resposta a les múltiples necessitats de la nostra societat, adreçats a tot l’alumnat, i a tota la comunitat educativa, però amb una especial sensibilitat als sectors socials més desafavorits.
Els Plans Educatius d’Entorn són també instruments per donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives dels membres més joves de la nostra societat, coordinant i dinamitzant l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves.
L’alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral, i la regidora d’Educació, Ocupació, Promoció Social, Salut i Consum, Montserrat Puig, van presentar el Pla Educatiu d'Entorn a Cerdanyola, acompanyats de l’inspector de zona d’ensenyament, Martí Teixidor i els director del CEIPs Les Fontetes, Josep Garcia, i Xarau, Neus Santos, dos del centres que, juntament amb el CEIP Sant Martí i el IES Forat del Vent participen en el Pla.
L’inspector de zona d’ensenyament, Martí Teixidor, va explicar que els Plans Educatius d’Entorn es van posar en marxa en el 2004 recollint les inquietuds que hi havia entre el professorat i els pares respecte a l’educació dels seus alumnes i fills. L’objectiu, segons Teixidor es que l’educació no només surti dels llibres sinó que també signifiqui conèixer l’entorn en el que es viu.
L’inspector també va assegurar que els Plans Educatius d’Entorn no només volen portar a l’escola la realitat del seu entorn sinó també veure com l’escola pot participar en tots els àmbits de la societat. Per a Teixidor els Plans d’Entorn són especialment important per als alumnes que acaben d’arribar a una escola i necessiten conèixer que els ofereix l’entorn per millorar la seva formació.
La regidora d’Educació, Ocupació, Promoció Social, Salut i Consum, Montserrat Puig, va destacar en el presentació del Pla Educatiu d'Entorn a Cerdanyola, que a la nostra ciutat hi ha un ampli sector de població que necessiten que un acompanyament més enllà del que ofereix l’escola, per poder tenir accés a la cultura. Puig va explicar que els Plans es basen en tres aspectes; l’ús de la llengua més enllà de l’àmbit de l’escola, treballar la interculturalitat i fomentar la cohesió social.
Activitats del Pla d'Entorn a Cerdanyola
El director del CEIP Fontetes, Josep Garcia, va detallar les activitats que es realitzen al centre dins el Pla d’Entorn de Cerdanyola, adreçades tant als alumnes com als pares, i especialment del casal i el servei d’acollida per intentar conciliar l’horari escolar amb l’horari laboral dels pares, els tallers d’informàtica i els tallers d’estudi assistit en el que col·laboren alumnes de la UAB que pertanyen a l’organització Autònoma Solidària.
Josep García també va explicar que el Pla es realitza a el CEIP Fontetes des de fa 3 anys amb l’objectiu de obrir l’escola a la població.
Neus Santos, directora del CEIP Xarau, va detallar també les activitats del seu centre dins el Pla d’entorn de Cerdanyola tot destacant que són activitats obertes a tota la comunitat educativa.
L’alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral, va felicitar a tots el participants en el Pla d’Entorn de Cerdanyola i va destacar la necessitat de treballar conjuntament des de diferents disciplines per resoldre els problemes que té la nostra societat. Morral va destacar també la importància del treball que realitzen dia a dia des de les escoles, les associacions juvenils, les AMPES i tots els que participen en els Plans Entorns, per aconseguir solucionar les dificultats que van sorgint per evitar que es converteixen en problemes greus que afectin als ciutadans.
El Pla Educatiu d’Entorn de Cerdanyola té una dotació econòmica de 42.600 euros del quals el Departament d’Educació aporta 23.700 i l’Ajuntament 25.000.