Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • Primera pedra per convertir els antics terrenys d'Aiscondel en el centre logísti...
Primera pedra per convertir els antics terrenys d'Aiscondel en el centre logístic del gegant editorial Penguin Random House

Primera pedra per convertir els antics terrenys d'Aiscondel en el centre logístic del gegant editorial Penguin Random House

14 de setembre de 2023 a les 11:37

Penguin Random House ha posat avui la primera pedra del seu nou centre logístic a Cerdanyola, als terrenys de l’antiga fàbrica Aiscondel. Les noves instal·lacions unificaran els diferents centres de distribució de què disposa un grup editorial amb un catàleg que supera els 20.000 autors i els 2.500 nous llibres anuals.

Núria Cabutí, Ceo de Penguin Random House, indica que el grup compta amb 61 segells editorials i presència a 9 països sent una de les firmes editorials líders en castellà, català i portuguès. El calendari de les obres apunta que Penguin Random House podrà rebre les noves instal·lacions al segon semestre de 2024 per començar el procés de robotització i esdevenir a inicis de 2025 un centre europeu de distribució de 35 milions de llibres anuals.

El centre de Cerdanyola, amb 42.000 metres quadrats de superfície i una inversió de 36 milions d’euros, unificarà els magatzems que actualment té la firma a Pallejà i cinc centres de distribució repartits a l’entorn de Barcelona.

L’empresa Segro, societat immobiliària patrimonial encarregada de la construciiío del centre logístic, està realitzant actualment el condicionament del terreny amb l’objectiu d’edificar unes instal·lacions amb el certificat Breeam de Construcció Sostenible. El director general de Segro, David Alcázar, assegura que es tracta d’un projecte que combina l’economia circular amb la digitalització, que fomenta la mobilitat sostenible i la connectivitat urbana i que suposa millores d’urbanització com carril bici, ampliació de voreres i 6.000 metres de zones verdes per a la ciutat.

Per la seva part, l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, apunta que aquesta projecte forma part del somni de fer de la ciutat el lloc on nasquessin les idees, paradigma de la innovació i el progrés col·lectiu, com a Ciutat del Coneixement. Cordón destaca que Cerdanyola passa a acollir grans noms de la literatura universal donant vida a un espai industrial històric de la ciutat actualment en desús que torna a ser un lloc d’oportunitats per a la Cerdanyola que mira el futur, dignificant carrers, generant llocs de treball i sense renunciar a la mobilitat sostenible i al seu projecte de ciutat.  

La primera pedra que s’ha col·locat avui comptava amb una caixa amb llibres d’editors, autors i títols emblemàtics del grup com Gabriel García Márquez, Pere Calders, Javier Marías, Montserrat Roig, Juan Marsé. Josep Maria Espinàs o còmics de Francisco Ibáñez, entre d’altres.  

Galeria d'imatges