Primera victòria a casa contra un rival directe

4 de desembre de 2022 a les 13:11

El CBF Cerdanyola aconsegueix el seu primer triomf a Guiera davant del Femení Sant Adrià, un dels rivals directes en la lluita per la permanència, per 46-43. El matx va estar molt igualat, però les verdes van saber patir per endur- se una victòria clau per les seves aspiracions.

El PEM Guiera va ser l’escenari d’un partit clau per la lluita per la permanència entre el CBF Cerdanyola i el Femení Sant Adrià, onzè i dotzè classificat amb els mateixos números (3 victòries i 7 derrotes). Una victòria significava allunyar- se de la zona de perill, per tant, el matx prometia ser d’alta tensió.

L’encontre va començar amb el quadre visitant jugant a una intensitat molt elevada, cosa que va agafar a contrapeu a les verdes, que ja en els primers 5 minuts de joc van encaixar un parcial de 0-6. Es van poder reenganxar de nou amb els punts de Laura Soria i Eva Almasque (11-12), però una gran embranzida final de les blanc-i-violetes, on van destacar els triples d’Anna Iglesias i Queralt Ribera, van donar la victòria parcial al Sant Adrià al final del primer quart (11-20).

Al segon quart, el Cerdanyola va començar a retrobar-se sobre la pista i, tot i que les rivals van arribar a situar-se 12 punts per sobre en els primers 3 minuts de joc (15-27), mica en mica van anar retallant punts agafant-se a l’encert de Laura Soria o Ruth Allison, a més d’una gran defensa local. Amb tot això, es va arribar al descans amb el marcador més apretat, però encara favorable a les visitants (25-27).

A la represa, el bon estat de forma amb el que havia acabat la primera part el conjunt verd va seguir veient-se sobre el parquet i al minut 4 de joc va aconseguir la primera aventatge en el marcador de tot el matx amb un triple de Laia Espin (32-31). A partir d’aquest moment, la igualtat va regnar en el tram final de l’encontre, fet que va obligar a les vallesanes a patir de valent per endur-se la victòria final.

L’últim quart el van encarar amb un apretat 38-35 a favor. En els últims 10 minuts, van destacar el bon joc defensiu de les verdes i el poc encert de tots dos conjunts, que a la llarga acabaria sent bona noticia per les locals. El conjunt del Besòs es va agafar a l’encert d’Emma Barceló per somiar amb la victòria, però en el tram final els nervis es van apoderar dels dos equips. Quan semblava que el partit estava tancat amb el 46-41, una cistella final del Sant Adrià va apretar les coses als últims segons. En la última jugada del matx, una robada de pilota de Carla Pérez en l’atac visitant va ser determinant per endur-se la victòria i sumar així la primera a casa aquesta temporada.

Amb aquest resultat, el CBF Cerdanyola amplia la distància respecte la zona de descens i es situa en l’onzena posició amb 3 victòries i 7 derrotes, una més que Sant Adrià, equip que ara mateix ocupa la dotzena plaça. La propera setmana les verdes tornaran a jugar a Guiera contra un dels equips de la part alta de la taula; el Boet Mataró. Serà dissabte a les sis de la tarda.

Fitxa tècnica
CBF Cerdanyola (46): Carla Pérez (0), Ruth Allison (6), Eva Garcia (1), Eva Almasque (9), Lara Fernández (4), Laia Espin (8), Iona Garcia (2), Clara Díaz (0), Laura Soria (13), Anna Homs (0).

Femení Sant Adrià (43): Queralt Ribera (3), Júlia Muñoz (2), Judith Turrión (4), Noa Sánchez (5), Esther Rodellar (2), Irene Asensio (0), Emma Barceló (9), Mareme Diop (6), Ariadna Talaveron (5), Anna Iglesias (7).

Parcials: 11-20 // 25-27 // 38-35 // 46-43.