Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Protecció Civil demana extremar la prudència per l'episodi de fort vent generali...
Protecció Civil demana extremar la prudència per l'episodi de fort vent generalitzat Arbre caigut a Cerdanyola en una ventada (Arxiu)

Protecció Civil demana extremar la prudència per l'episodi de fort vent generalitzat

17 de gener de 2023 a les 10:28

Protecció Civil de la Generalitat manté en fase d’alerta el Pla especial d'emergències per risc de vent a Catalunya Ventcat i indiquen que avui, dimarts, ha de ser el dia més afectat per l’episodi de fort vent generalitzat. A més, el fenomen anirà acompanyat de fort onatge i algunes nevades al Pirineu.

La Generalitat recomana extremar les precaucions davant el risc alt a la nostra comarca que bufin ratxes de vent superior als 20 km/h. Així, demanen retirar tots aquells objectes susceptibles de caure a la via pública des de balcons, terrasses, terrats, i altres elements elevats, així com assegurar aquells que no es puguin retirar. Convé també retirar aquelles decoracions nadalenques que encara no s’hagin retirat d’aquests llocs.

En el moment que el vent sigui intens, destaquen a Protecció Civil, cal evitar situar-se en punts que poden dur un risc associat, com zones arbrades, pel perill que caigui una branca, al costat o recer de murs que no siguin estables i apartats de qualsevol element inestable o que pugui caure per la força del vent. També cal ser molt prudent en la conducció i seguir els consells del Servei Català de Trànsit.

A més, es demana extremar les precaucions en les activitats a l'exterior, especialment en zones de muntanya o més exposades. Si les condicions no són adequades renuncieu a l'activitat.

 

 

Baixada de les temperaturas

 

D’alyra banda, a partir de demà dimecres, i fins ben estrat el cap de setmana, es produirà un descens notable de les temperatures d’entre 5 i 8º per sota de la mitjana climàtica. Les temperatures seran baixes arreu de Catalunya amb glaçades sobretot de nit i matinada a l’interior de Catalunya, per la qual cosa caldrà extremar les precaucions en la conducció.

També continuarà nevant al Pirineu occidental almenys fins dimecres. Si us hi heu de desplaçar amb vehicle recordeu portar cadenes i reduir la velocitat en els trams que la carretera pugui estar gelada.