Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Protecció Civil prova avui el sistema d'alertes als mòbils de Cerdanyola
Protecció Civil prova avui el sistema d'alertes als mòbils de Cerdanyola

Protecció Civil prova avui el sistema d'alertes als mòbils de Cerdanyola

13 de setembre de 2023 a les 8:29

Avui dijous, 14 de setembre, tots els telèfons mòbils de Cerdanyola rebran un missatge, a les 12 hores, de prova del sistema d’alertes de Protecció Civil. L’avís es amb un so fort i estrident i s'ha de marcar acceptar. Aquesta iniciativa afectarà a tos els telèfons que es trobin a les comarques del Barcelonès, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Maresme i el Baix Llobregat

Les alertes de Protecció Civil a mòbils són una eina pensada per traslladar a la població les instruccions que ha de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu.

Patrícia Plaja, portaveu del govern de la Generalitat, destaca que la d’aquest dijous serà la prova més massiva realitzada fins ara d’aquest sistema que considera de gran utilitat perquè permet traslladar informació de forma àgil i massiva en un context de canvi climàtic on cada cop serà més important implantar capacitats d’autoprotecció:

Aquesta iniciativa consisteix en la recepció de notificacions (missatges de text) emergents a la pantalla dels telèfons mòbils intel·ligents que estiguin ubicats a la zona de l'emergència en el moment de l'enviament de l'alerta i mentre l'alerta estigui activa.

El so dels missatges d'avís al mòbil és fort i estrident per poder alertar degudament. Està predeterminat i no es pot configurar. Quan un mòbil rep el missatge també es produirà la notificació per vibració. Un cop llegit s’ha de marcar l’opció ‘Acceptar’ que apareix en pantalla.

El sistema ja s’ha utilitzat fins ara en cinc emergències reals a Catalunya, entre elles els grans incendis d’aquest estiu.

La prova de dijous permet l’enviament de missatges però no la recepció. Per avaluar el sistema d’alertes, la Generalitat habilitarà, com s’ha fet també en les quatre proves anteriors, una enquesta perquè els ciutadans informin si han rebut o no el missatge, en quin idioma, de quina companyia són, etcètera. Plaja indica que es tracta d’una enquesta anònima que no recull cap dada personal. 

L’horari de la prova d’aquest dijous serà:

  • 10 h: Vallès Oriental, Maresme, Sant Adrià de Besòs, Badalona i Santa Coloma de Gramenet
  • 11 h: Barcelona
  • 12 h: Vallès Occidental
  • 13 h: Baix Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat