Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Proteccio Civil recorda les mesures per gaudir d’una Cavalcada segura
Proteccio Civil recorda les mesures per gaudir d’una Cavalcada segura

Proteccio Civil recorda les mesures per gaudir d’una Cavalcada segura

3 de gener de 2023 a les 11:31

El principal risc és en el pas de les carrosses: cal mantenir-se a distància, no baixar a la via a collir caramels i no creuar el carrer. També cal evitar enfilar-se a reixes, contenidors o altres punts elevats pel risc de caiguda.

Protecció Civil de la Generalitat recorda a la ciutadania que cal prendre certes mesures bàsiques d’autoprotecció per minimitzar-ne els riscos. Cal insistir en les recomanacions per al públic, especialment els adults que vagin amb infants. El principal risc de la cavalcada és durant el pas de les carrosses i també els accidents per enfilar-vos sobre algun objecte com ara contenidors, semàfors,... Cal actuar sempre amb sentit comú, seguint les instruccions de l’organització, i no posar-vos en risc ni exposar els menors a un possible accident. En cas d’incident o emergència, cal actuar amb calma i no crida, córrer o empènyer per evitar agreujar la situació.

Abans de la cavalcada

          Presta atenció a les informacions oficials sobre l’esdeveniment, el recorregut i les condicions meteorològiques

          Porta calçat que et protegeixi bé els peus per evitar lesions. Si el fred és intens recorda portar barret i utilitzar bufanda o mocador. Porta roba còmoda i adequada a la meteorologia per evitar problemes amb el pas de les hores.

          Si vas en grup, acordeu un punt de trobada fora de la zona on s’acumuli el públic per reunir-vos-hi si us separeu o us perdeu.

          Anota al braç dels infants un nom i un telèfon de contacte per si es perden o posa’ls una polsera o targeta visible amb aquesta informació.

Durant la cavalcada

          No pugis a baranes, reixes, contenidors o altres llocs elevats.

          Queda’t sempre darrera les tanques o senyalització de seguretat del pas de carrosses.

          No t’acostis mai a les carrosses ni intentis pujar-hi.

          No travessis el carrer mentre passa la cavalcada.

          Si llancen caramels, no baixis a recollir-los a la calçada mentre passen carruatges.

          No creuis pel mig de les carrosses ni t’acostis quan estiguin aturades o fent càrrega de combustible.

          No llencis caramels contra ningú, ni al personal de seguretat, a les persones de les carrosses ni a la gent que està mirant la cavalcada.

          Una vegada finalitzat l’esdeveniment, abandoneu el lloc de forma ordenada, respectant l’ordre de sortida i seguint les indicacions dels serveis de seguretat.

Compte amb la mainada

          Si aneu amb infants, porta’ls de la mà. Explica’ls-hi quins són els riscos, què no poden fer i com han d’actuar si es perden.

          No deixis que els menors pugin a cap objecte per veure millor la cavalcada: és preferible que els pugeu a coll si cal.

          Si trobes un menor perdut acompanya’l immediatament a la policia o als equips de seguretat.

          Porta la documentació a sobre. En el cas dels infants, gent gran i persones amb discapacitat psíquica prepara una fitxa o polsera amb les seves dades i un telèfon de contacte, i fes que la portin en un lloc visible per si es perden.

Els accessos al lloc de la celebració

          No empenyis mai per accedir a una zona perquè pots provocar una caiguda o allau: si la zona on vols situar-te està saturada o molt plena busca un altre punt on quedar-te.

          No t’aturis en els carrers d’accés al recorregut. Són vies de pas dels serveis d’emergència i d’evacuació.

          Si tens la sensació d'estar atrapat o sense sortida possible, busca una ubicació alternativa on puguis localitzar una via d'evacuació. Mantingues la calma en tot moment.

En cas d’emergència

          Mantingues la calma i presta atenció a les indicacions dels serveis d’emergència. Tingues molta cura dels infants i les persones amb discapacitat.

          Dirigeix-te fora de l’acte pels llocs indicats o carrers més propers sense aturar-te. No tornis enrere en cap cas.

          Evita cridar, córrer o empènyer les persones, perquè podries provocar situacions molt perilloses per la gran quantitat de persones concentrades.

          En cas d’emergència, si truques al telèfon 112 des d'un telèfon mòbil i no et dóna senyal, pot ser que les línies estiguin saturades: busqueu un telèfon fix per fer la trucada.

: sketchfab.com/giravolt.