Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Protecció Civil torna a activar l’alerta per risc de ventada
Protecció Civil torna a activar l’alerta per risc de ventada Mapa de previsions de risc de vent per avui, dijous 19

Protecció Civil torna a activar l’alerta per risc de ventada

19 de gener de 2023 a les 11:45

Protecció Civil de la Generalitat ha activat de nou ¡ la fase d’Alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de vent a Catalunya Ventcat davant les previsions que aquesta tarda-vespre i fins demà al migdia hi haurà un nou episodi de fort vent que afectarà tot Catalunya. Cerdanyola i el Vallès Occidental es veuran afectats sobretot per la tarda i tota la nit.

Les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) apunten que el vent tornarà a bufar amb intensitat a partir d’aquesta tarda, i ho farà de component nord i oest, girant a component nord de cara a la matinada. La combinació del vent i la neu produirà el fenomen del torb, per la qual cosa no és recomanable fer activitats d’alta muntanya. En aquest sentit, també s’ha activat en alerta el pla NEUCAT perquè la nevada es pot intensificar i caure també fora del Pirineu.

Les comarques més afectades seran l’Anoia, Alt Penedès, Baix Penedès, Alt Camp i Baix Camp, tot i que el fenomen serà generalitzat arreu, amb cops de més de 90 km/h. Pel que fa al Vallès Occidental, la comarca de Cerdanyola es veurà especialment afectada a partir de les 18 hores fins a les 6 hores de demà, divendres.

Des de Protecció Civil de la Generalitat recomanen que, abans que s’iniciï l’episodi, es retirin tots aquells objectes que siguin susceptibles de caure a la via pública des de balcons, terrasses, terrats, i altres elements elevats, i s’assegurin aquells que no es puguin retirar. Convé especialment retirar aquelles decoracions nadalenques que encara no s’hagin retirat d’aquests llocs.

 

Un cop hagi començat l’episodi, cal evitar situar-se en punts que poden dur un risc associat, com zones arbrades, pel perill que caigui una branca, al costat o recer de murs que no siguin estables i apartats de qualsevol element inestable o que pugui caure per la força del vent. També cal ser molt prudent en la conducció i seguir els consells del Servei Català de Trànsit.