Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • Protesta laboral contra el desmantellament d'un taller de confecció

Protesta laboral contra el desmantellament d'un taller de confecció

6 de febrer de 2002 a les 0:00

Les treballadores de l'empresa Confeccions Cerdanyola 99 que mantenen un tancament de protesta des de la setmana passada asseguren sentir-se reiteradament enganyades pels fins ara propietaris del taller tèxtil del carrer Zurbano i manifesten la desinformació que tenen ja que “pel taller no apareix ningú ni per pagar ni per donar cap explicació”, expliquen. Les empleades indiquen que ni tan sols saben si l’empresa existeix.
Les treballadores destaquen que el taller té un dèficit de 7 milions de pessetes però que sempre ha estat rendible “i la feina mai ha faltat”, asseguren les portaveus que comenten que “no hem deixat de treballar al màxim i diners s’han guanyat molts”, fet pel qual les empleades s’estranyen que hagi un deute i els diners “hagin desaparegut”.
Les treballadores remarquen que els propietaris de l’empresa sempre havien fet i desfet sense donar explicacions -“com passa a la majoria de tallers de confecció”, comenten- i afirmen que les empleades no tenien vacances i eren tractades amb males maneres quan es plantejaven reivindicacions. Segons les treballadores, la situació canvia fa 3 anys quan se n’adonen que els contractes no són legals i s’obliga a l’empresa a fer-les fixes i és quan “comencen els mals del taller per què, és clar, no els hi rendia la cosa com abans”, afegeixen. Les treballadores consideren que tot i la separació hi ha un acord entre els dos exsocis per treure’s de sobre la plantilla fix.
Davant aquesta situació, les treballadores es s'han entrevistat amb l’alcaldessa de Cerdanyola, Cristina Real, per intentar aconseguir el suport de l’Ajuntament de la ciutat.