Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Protesta per la instal·lació de les lletres de Cerdanyola en una rotonda a l’ent...
Protesta per la instal·lació de les lletres de Cerdanyola en una rotonda a l’entrada de Bellaterra i la UAB Un moment de la protesta (Cedida)

Protesta per la instal·lació de les lletres de Cerdanyola en una rotonda a l’entrada de Bellaterra i la UAB

7 de maig de 2024 a les 7:43

Un grup de veïns de Bellaterra, entre els quals també hi ha hagut representants de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra han protagonitzat una concentració a la rotonda davant del col·legi La Vall contra la instal·lació del rètol amb les lletres de Cerdanyola. Els manifestants consideren que atempta contra la identitat pròpia de Bellaterra mentre l’Ajuntament recorda que el rètol ja s’ha instal·lat en altres dues rotondes d’entrada al municipi a Canaletes-Fontetes i el Parc de l'Alba.

Amb pancartes amb lemes com Bellaterra té identitat pròpia o No volem imposicions, Si volem inversions i portant la majoria dels integrants de la protesta la bandera de Bellaterra amb el símbol de l’esquirol, els concentrats s’han manifestat la tarda d’aquest diumenge, 5 de maig, contra la instal·lació formada per una base de formigó sobre la que es col·loquen unes grans lletres d’acer galvanitzat amb el nom de la ciutat ‘Cerdanyola del Vallès’.

Segons recull la publicació Bellaterra Diari, el veïnat present a la protesta considera que el rètol s’ha instal·lat sense cap consens i suposa un atac contra la identitat de Bellaterra. La publicació recull queixes dels presents per l’alt cost de la instal·lació quan hi ha moltes inversions pendents al territori ja que cal millorar l’estat dels carrers, l'enllumenat, la presència policial o l'establiment d'un consultori mèdic, reividicacions històriques del veïnat de Bellaterra.  

Les protestes, que inclouen considerar il·legal la instal·lació del rètol del passat 29 d’abril en període electoral, recorden que es manté la demanda de segregació del municipi de Cerdanyola i la integració en el de Sant Cugat i que aquesta segueix el seu curs judicial i administratiu.

La protesta comptava amb la participació de representants de l’EMD, com el seu president Josep Maria Riba; el vocal de govern i president de Bellaterra Endavant Jordi Macarulla; el vocal de Gent per Bellaterra Carles Triginer; la també vocal de govern i presidenta de l’entitat Fòrum Bellaterra, Chus Cornellana; o al que va ser5 candidata de Valents a les municipals, Carmen León, entre d’altres.

La polèmica ja va arribar al Ple de l'Ajuntament de fa unes setmanes

Precisament, la polèmica es va donar a conèixer en el passat ple municipal de Cerdanyola del mes d’abril quan el president de l’EMD de Bellaterra manifestava que la instal·lació d’aquest rètol suposa “no tenir sensibilitat en relació al sentiment de la població de Bellaterra quan la majoria del veïnat voldria ser un municipi independent”. Josep Maria Riba anunciava en aquest Ple de l’Ajuntament que l’EMD encarregarà un nou estudi d’opinió per saber què pensa la ciutadania de Bellaterra i tenir una fotografia real” d’aquest posicionament.

L’alcalde de Cerdanyola subratllava aleshores que el govern municipal té en compte la sensibilitat de tots els veïns del municipi, també els de Bellaterra, però que el projecte d’instal·lació d’aquests rètols “no és una illa, sinó que forma part de la dignificació de totes les entrades de la ciutat”, com es fa en altres municipis. En aquest sentit, Carlos Cordón recorda que ja es va fer a l’entrada a la ciutat des de la C58 abans d’arribar a Canaletes i el Turonet o a la carretera de Sant Cugat en l’entrada pel Parc de l’Alba i que ara s’ha fet “amb el mateix criteri” a l’entrada de la C58 per aquella part del municipi. L'alcalde subratlla que l'Ajuntament "té tot el dret" de dir que la UAB, Bellaterra i el Turó de Sant Pau és Cerdanyola i que la ciutat n’està orgullosa com també del Sincrotró, el Parc de l'Alba, Canaletes o Fontetes. 

Cordón recorda que l’EMD també va col·locar en el seu dia unes lletres similars amb el nom de Bellaterra i ningú ho va criticar, a només uns metres d’on ara s’ha instal·lat el nou rètol. L’alcalde, que insisteix que Ajuntament i EMD han de seguir treballant conjuntament, manifesta que ara les persones que arribin per aquesta part del municipi es trobaran les lletres de Cerdanyola i després estaran les de Bellaterra i per tant també “s’entendrà que hi ha l’EMD”.

L'EMD, per la seva banda, informa que ja ha començat a preparar uns nous rètols de benvinguda a Bellaterra, que se sumaran als actuals, destacant la "proximitat a la natura com a principal atribut", i que s’ubicaran a les entrades principals de Bellaterra.