Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • PSC i Ciutadans acorden actualitzar el règim sancionador de l’ordenança de civis...
PSC i Ciutadans acorden actualitzar el règim sancionador de l’ordenança de civisme

PSC i Ciutadans acorden actualitzar el règim sancionador de l’ordenança de civisme

23 de febrer de 2023 a les 9:55

Govern municipal i grup municipal de Ciutadans han acordat modificar l’ordenança de civisme per tal d’actualitzar el règim sancionador vigent des de l’any 1996. Mentre una comissió redacta la nova ordenança es posarà en marxa una campanya per fomentar els comportaments cívics.

Audios

23-02-2023 David González (PSC)

23-02-2023 Pau Ortolá (C's)

El portaveu del grup municipal del PSC, David González, ha explicat que el govern, donant resposta a un acord amb Ciutadans, “ha iniciat el tràmit administratiu pertinent per tal de pujar les sancions per accions incíviques”. Una comissió redactarà l’actualització de l’ordenança de civisme, ja que “les actuals sancions han quedat totalment desfasades després de gairebé 30 anys des de la seva aprovació”.

La redacció de l’actualització de l’ordenança anirà precedida d’una nova campanya per conscienciar sobre la necessitat d’un comportament cívic a l’espai públic per poder gaudir d’una ciutat habitable que faciliti la convivència. Per al govern, “l’acció pedagògica hauria de ser suficient per evitar la imposició de sancions econòmiques, vistes sempre com l’últim recurs”.

La comissió que redacta l’actualització de l’ordenança espera disposar d’un esborrany amb la proposta d’ordenança per a la seva aprovació inicial abans d’acabar el mandat, de manera que seria factible aprovar la nova ordenança al 2024.

El portaveu del grup municipal de Ciutadans, Pau Ortolà, confessa que el seu grup volia una reforma integral de l’ordenança de civisme, però consideren que l’actual acord amb el govern és un pas endavant en la lluita contra els incívics, “posant en marxa campanyes de conscienciació; incidint en la implicació i actuació de la Policia Local i disposant d’un règim sancionador com element efectiu de dissuasió”.

El regidor de Ciutadans, Gorka Samaniego, insisteix en la importància de poder disposar d’un règim sancionador que “deixi clar que no hi ha impunitat per als incívics i que amb la seva aplicació quan calgui dissuadeixi als possibles infractors i als reincidents, que potser s’ho repensaran davant l’amenaça d’una sanció econòmica justa que no exclou les campanyes pedagògiques”.

Des de govern es manifesten satisfets per haver arribat a un acord amb el grup municipal de Ciutadans, recordant que “al llarg del mandat, en un moment o un altre, hem arribat a acords, en major o menor freqüència, amb tots els grups del plenari, si bé han quedat alguns per poder complir”.