Pst, que vénen, que vénen...
1 d'octubre de 2013 a les 12:10El Museu de Ca n’Oliver ha preparat diverses activitats per al XIII Cap de Setmana Ibèric que es celebra el 5 i 6 d’octubre i que enguany es desenvolupa sota el lema 'Alerta que vénen! La guerra al món ibèric'.
Aquest cap de setmana hi haurà visites guiades a les exposicions i als magatzems i el laboratori del museu, i al jaciment arqueològic. Diumenge dia 6, a partir de les 10.30 hores, hi haurà tallers per a nens i nenes que faran de guerrers ibers i podran conèixer la crua realitat de les guerres en aquella època, molt allunyada de la ficció de les pel·lícules. El director del Museu de Ca n’Oliver, Joan Francès, explica que el Cap de Setmana Ibèric representa una gran oportunitat per donar-se a conèixer com a reclam turístic de primer ordre.
La regidora de Cultura, Montserrat Montiel, destacava que el fet de participar en el Cap de Setmana Ibèric juntament a altres 15 municipis, una col·laboració que es visualitza en la comunicació amb miralls amb el Puig de Castellar de Santa Coloma de Gramenet i les Maleses de Montcada i Reixac que es fa diumenge dia 6 a les 13.30 hores.
D'altra banda, la sala d’exposicions del Museu de Ca n’Oliver mostra fins el 16 de novembre l’exposició ‘La medicina en l’època romana’. A la mostra, d’accés lliure, s’hi poden veure reproduccions d’instrumental mèdic romà i plafons explicatius.
L’exposició La medicina en l’època romana permet conèixer des dels orígens de la medicina fins les especialitats mèdiques als hospitals de l’època, passant per les malalties més freqüents, les cures i remeis o els déus de la salut. El director del Museu de Ca n’Oliver, Joan Francès, explica que la medicina actual no és més que l’acumulació d’un coneixement mil·lenari, que troba les seves bases a l’antiguitat clàssica, tal com es pot veure a la mostra. Per la seva banda, la regidora de Cultura, Montserrat Montiel, remarca la importància de l’exposició i assegura que sorprendrà molta gent pels coneixements que aporta.
L’exposició es complementa amb l’habitual visita guiada gratuïta, els dijous i el dissabtes a les 18.30 hores; i amb dos activitats, també gratuïtes, que permeten aprofundir en alguns dels temes que es tracten a l’exposició. Hi haurà el taller demostració L’ofici de curar a l’època romana (dissabte 26 d’octubre, a les 17.30 hores) i un taller sobre els usos tradicionals de les plantes a càrrec de Cristina Martí Ribes (dissabte 16 de novembre, a les 17.30 hores).
Tota la informació sobre les activitats al museu es pot trobar a www.cerdanyola.cat i a Facebook a Poblat Ibèric de Ca n’Oliver a Cerdanyola.