Punt valuós contra el líder El Cerdanyola FC va empatar a 0 contra el líder UE Porqueres. (Foto Núria Puentes).

Punt valuós contra el líder

16 de gener de 2023 a les 8:55

El Cerdanyola FC treu un empat a 0 molt valuós contra la UE Porqueres i, a falta de tres jornades per acabar la fase regular, continuen depenent de si mateixes per jugar la fase d'ascens. Les verdes no acabaven un partit sense marcar gol des de la jornada 3.

La jornada 15 es presentava pel Cerdanyola FC amb un duel de màxima exigència, ja que rebia a la Bòbila al líder la categoria, la UE Porqueres, que arribava a aquest encontre amb la classificació a la butxaca i amb la condició d'invicte. Era un enfrontament entre dues ratxes guanyadores, perquè les verdes sumaven sis victòries consecutives.

El partit va començar amb clar domini visitant. Eren les blanc-i-vermelles qui arribaven amb més insistència a l'àrea rival i ja al minut 2 van donar el primer ensurt quan Laura Quesada va marcar un gol amb una rematada de cap al segon pal, però la jugada va quedar invalidada per fora de joc de la defensa gironina. Els ensurts no van acabar per les locals, que durant la primera part van cometre molts errors defensius en zona perillosa. Una d'aquestes pèrdues va acabar en les botes de Carla Puiggròs, que quan semblava que marcava a porta buida en el minut 22, va aparèixer una providencial Andrea Bárbero per evitar la diana visitant. En el tram dels primers 45 minuts, va haver-hi una clara oportunitat per cada equip. Primer pel Cerdanyola, quan Núria Ortega va enviar per sobre del travesser una rematada amb la cama dreta al primer pal al minut 44. En la jugada següent jugada, Carla Puiggròs va agafar desprevinguda a la defensa vallesana en una contra i, després de pica la pilota per sobre d'Eileen Garcia, quan semblava que l'esfèrica acabaria dins, va aparèixer del no-res Andrea Blázquez per treure-la sobre la línia de gol. Amb el 0-0, es va arribar al descans.

A la represa, Raül Raposo va donar entrada a Mariam Sarhani, Claudia Lázaro i Adriana Quer per Miriam Tevar, Andrea Bárbero i Judit Forné, respectivament, amb l'objectiu de capgirar la imatge de l'equip de la primera part. I ho va aconseguir. En el segon temps les forces es van igualar i es va poder veure com les verdes arribaven amb més perill mitjançant la banda de Mariam, destacant una ocasió d'Adriana Quer que va marxar fregant el pal al minut 56.

Per la seva banda, Porqueres va tenir com a ocasió clara un mà a mà de Maria Villalba contra  Eileen. La portera local va evitar el gol visitant  En el tram final del matx, les vallesanes van protestar una jugada polèmica dins l'àrea rival, perquè entenien que Martina Cáceres havia tocat la pilota amb les mans.

Amb aquest resultat, el Cerdanyola FC ocupa la quarta plaça amb 26 punts, un punt per sota del Girona FC (3r) i un per sobre de l'AE Santa Susanna (5è). La setmana que ve tindrà un duel clau per continuar lluitant per la fase d'ascens contra el FC Martinenc al Municipal del Guinardó. Serà diumenge a les sis de la tarda.

Cerdanyola FC (0): Eileen Garcia; Júlia Vegué, Andrea Blázquez, Eybis Medina, Andrea Bárbero (Claudia Lázaro 46'), Míriam Tévar (Mariam Sarhani 46'); Núria Ortega, Carla Bartolomé, Judit Forné (Adriana Quer 46'), Andrea Granados (Mireia Casacuberta 81'); Desirée Zambrano.

UE Porqueres (0): Nuria Garcia, Martina Cáceres, Laura Micaló, Laura Quesada; Saray Mesa, Gemma Duran, Júlia Ballester, Tania Espinosa (Carla Puntonet 66'), Lydia Crespo (Ariadna Gómez 76'); Carla Puiggròs, Silvia Gil (Maria Villalba 71').

Amonestacions: Judit Forné (32') pel Cerdanyola i Carla Puiggrós (27'), Maria Fernández (preparadora física) (27'), Joel Burch (segon entrenador) (30') i Martina Cáceres (67') per la UE Porqueres.