Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Real creu que l'ampliació de la Mancomunitat ha permés projectar més el futur
Real creu que l'ampliació de la Mancomunitat ha permés projectar més el futur

Real creu que l'ampliació de la Mancomunitat ha permés projectar més el futur

4 de març de 2003 a les 0:00

L'alcaldessa de Cerdanyola i actual presidenta de la Mancomunitat Intermunicipal Cerdanyola-Ripollet-Montcada i Reixac, Cristina Real, considera que la incorporació de Montcada a l'organisme ha estat força positiva perquè permet plantejar reptes de futur en benefici d'una població cada cop més nombrosa.

Entre aquests reptes, Real comenta la rehabilitació dels rius, la potenciació del transport urbà o la construcció d'un nou tanatori, però la presidenta de la Mancomunitat cita molt especialment la necessitat de convertir l'actual carretera de Barcelona a Sabadell en un eix cívic i comercial que enllaci les tres localitats.

Cristina Real considera que la gran assignatura pendent a la comarca i les ciutats metropolitanes segueix sent el transport públic, un servei que remarca que s'ha de potenciar des de totes les administracions, però en el que també cal un canvi de mentalitat que afavoreixi la descongestió viària.

En aquest sentit, l'alcaldessa de Cerdanyola indica que el transport és un dels temes tractats a les reunions per l'elaboració del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) -una de les comissions del qual es reunia la setmana passada a la nostra ciutat- ja que considera molt important dissenyar les línies estratègiques a 10 anys vista per ordenar les dos corones de la Regió Metropolitana i en el que assegura que Cerdanyola ha de tenir un pes important.

Segons Real, el Projecte de Ciutat impulsat a Cerdanyola -que considera ha d'estar vinculat al PEMB- ha de ser una eina de participació ciutadana ja que és "fonamental aquesta participació en el disseny de les ciutats i el territori del futur". Per això, l'alcaldessa es felicita per la proliferació de tallers de participació impulsats a Cerdanyola des de diversos col.lectius.