Recorregut teatral per l'obra de Lorca
18 de setembre de 2013 a les 14:09La Casa de Andalucía organitza la representació de l’obra “Calor de Lorca” de la companyia Teatro Municipal de Orce que es podrà veure diumenge a l’Ateneu a partir de les 19 hores.
Calor de Lorca és “un somni escènic en sis actes" a partir de moments clau del teatre de Federico García Lorca, interpretats des d’una perspectiva on convergeixen la interpretació, la música i la dansa flamenca i contemporània.
Segons la directora de la companyia Teatro Municipal de Orce, Rocío García de la Serrana, Calor de Lorca “és un passeig per tots els muntatges de García Lorca” on l’obra surrealista El público, fa de connectora entre la resta, que són Bodas de sangre, La casa de Bernarda Alba, Doña Rosita la soltera, Yerma i Poeta en Nueva York, però sempre, diu, “conservant l’essència” de l’obra de l’autor granadí.
La directora de la companyia andalusa destaca que la música i la dansa es fusionen amb la interpretació i la projecció d’imatges. A escena es jugarà amb les màscares evocant el teatre grec i fugint del tòpic de les obres més tradicionals de García Lorca, però insisteix que sempre es conserva la seva passió i la seva essència.
L’obra es va estrenar al desembre de 2012 i, des d’aleshores, la companyia l’ha interpretat a diferents indrets obtenint un gran èxit. De fet, Teatro Municipal de Orce es va estrenar als escenaris amb aquesta obra.
Una companyia jove
La companyia va néixer fa un any a Orce, localitat “amb una gran tradició teatral” i un programa cultural “molt ric i extens”. El grup volia posar el seu granet de sorra a aquest programa aportant “alguna cosa diferent, més innovadora i original” i van crear la companyia.
García de la Serrana afirma que el muntatge ha costat moltes hores de feina ja que és una obra complexa tècnicament, però que tot l’equip l’ha preparat amb molt il·lusió i entusiasme.
A més, confessa que era un repte portar-la a l’escenari perquè “l’obra de García Lorca ha estat estudiada, analitzada i representada en molts escenaris”, tot i que Calor de Lorca va dirigida a l’espectador que no necessàriament ha de conèixer l’autor.
La directora assegura que tot i la dificultat que suposa enllaçar obres tan diferents, García Lorca mantenia en tots els seus textos “el drama i la tragèdia dels instints”, amb la qual cosa ”només calia agafar el fil i anar unint cada una de les obres” per realitzar un muntatge “molt dinàmic” en només 55 minuts.
La companyia ja està treballant en un altre projecte amb la novel·la de José Saramago, Ensayo sobre la ceguera.