Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

Recta final de la Setmana del Bacallà

Recta final de la Setmana del Bacallà

3 de març de 2023 a les 11:34

Aquest cap de setmana es tanca la Setmana del Bacallà al 17 restaurants de Cerdanyola que hi participen en un moment que coincideix amb l’època de captura de la millor varietat de bacallà del món: l’skrei noruec.

Els restauradors locals destaquen que el bacallà és un producte especialment valorat tant per les seves característiques nutricionals com per la varietat de receptes que permet als cuiners. Així, Antonio Castro,  president del Gremi de Restauració a Cerdanyola i propietari del restaurant Los Abetos, explica que és un peix que quan és fresc és blanc però que salat adquireix característiques típiques del peix blau.

Castro recorda que el bacallà es pot consumir salat al llarg de tot l’any, però que justament ara és la millor època de l’any per al seu consum fresc ja que coincideix amb l’arribada al mercat del bacallà skrei de Noruega. El cuiner explica que és tracta de la millor de les 60 varietats de bacallà existents, l’autèntic “pota negra del bacallà”.

Des del gremi es subratlla que la Setmana del Bacallà és una iniciativa valorada tant pels restauradors, en una època de l’any, després de Nadal, que és tradicionalment fluixa en el sector, com pel consumidor, amb públic fidel fins i tot de fora de la ciutat.

Però al marge de la degustació de la creacions culinàries amb bacallà en els restaurants, la Setmana del Bacallà seguirà amb activitats complementàries com el concurs de receptes de cuina que es farà al Mercat de Les Fontetes el dissabte 11 de març a les 11.30 hores. Les inscripcions per al concurs es faran a les bacallaneries del mercat de Les Fontetes el mateix dia 11 de març i els plats s'hauran de fer amb productes adquirits a les parades de la llotja de Les Fontetes. Hi haurà quatre premis amb vals de compra pel mercat o un sopar als restaurants participants.

Els restaurants participants a la dissetena Setmana del Bacallà de Cerdanyola són:

          Restaurant Shapó

          Bar Restaurant Grau

          Autèntic

          Restaurant Tast & Gust

          Restaurant Capicua

          Restaurant Los Abetos

          Casa Andreu 2

          Restaurant Cinnamon

          Bar de tapes El Pinar

          Restaurant El Racó de la Plaça

          Restaurant Els Cargols

          Hotel Torre Vermella

          Restaurant Braseria El Cava

          Blablableo

          Restaurant Masia Tito Carlos

          Umami Bellaterra

          El Cafè del Turó de Sant Pau