Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Recuperant el temps perdut amb Living i els Xiscnèfils
Recuperant el temps perdut amb Living i els Xiscnèfils

Recuperant el temps perdut amb Living i els Xiscnèfils

13 d'abril de 2023 a les 7:52

La revisió d’un clàssic de Kurosawa, Vivir, que adapta un guió del premi Nobel Kazuo Ishiguro, l’autor de El que queda del dia, amb una interpretació impecable del sempre extraordinari Bill Nighy. Això és el que ens proposen els Xiscnèfils aquest dijous, 13 d’abril, amb Living, la pel·lícula que projecten a l’Ateneu a les 20.30 hores.

En Williams (Bill Nighy) és un veterà funcionari que fa tasques burocràtiques en la reconstrucció de la Gran Bretanya després de la 2a Guerra Mundial. El dia a dia el passa entre la paperassa de l’oficina governamental, fins que se li diagnostica una malaltia mortal. Després que una antiga companya de treball (Aimee Lou Wood) l’inspiri a trobar un sentit als dies que li queden, Williams intentarà salvar un projecte personal per reconfigurar el sistema burocràtic en què treballa.

La pel·lícula, dirigida pel sudafricà Oliver Hermanus (Shirley Adams, The Endless River...) conforma un dura crítica a la burocràcia i es fonamenta en la interpretació exquisida de Bill Nighy que igual que personificava a l’estrella rock en decadència a Love Actually aquí mimetitza la figura d’un  funcionari gris i estirat que és capaç de trencar la rigidesa per redescobrir la vida.

Living es projectarà avui a les 20.30 hores al teatre Ateneu de la ma del cine club Xiscnèfils