Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Refem el Direccional, la PAH i Vox protagonitzen el 'plenillo'
Refem el Direccional, la PAH i Vox protagonitzen el 'plenillo'

Refem el Direccional, la PAH i Vox protagonitzen el 'plenillo'

24 de febrer de 2023 a les 1:43

Refem el Direccional, reclamant informació sobre les últimes actuacions i estudis en relació als abocadors de la plana del Castell; la PAH demanant suport a la moció contra la llei que permetria la desocupació en 48 hores; i Vox, requerint informació sobre els criteris que marquen el límit de velocitat a 30 km/h a la ciutat, protagonitzaven l’audiència ciutadana del ple municipal de febrer.

El portaveu de Refem el Direccional Àngel Gaston insistia en què l’entitat treballa per un Centre Direccional més saludable i sostenible i recorda que la seva entitat, juntament amb altres associacions i partits polítics, han presentat un recurs judicial contra aquest planejament urbanístic. Gaston critica la falta d’informació en relació a la situació del PDU del Centre Direccional i, molt especialment, els estudis en relació als abocadors de la plana del Castell i la manca de resposta municipal a reiterades peticions d’informació.

En aquest sentit, el portaveu de Refem reclama la convocatòria d’un Consell Municipal de Medi Ambient que abordi aquests temes, en especial l’estudi sobre l’àmbit 1,que afecta diversos abocadors de la zona, on, indica Gaston, es diu que cal fer seguiment de les analítiques de gasos emergents. L’entitat vol saber "en quines quantitats emergeixen aquests gasos i si hi ha risc per a la salut".

Des del govern municipal, Eulàlia Mimó manifestava que es convocarà aquest Consell de Medi Ambient i explica que, pel que fa a l’abocador de Can Planas, s’ha fet la barrera hidràulica prevista i ara està en preparació el projecte de segellat.

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca Ripollet-Cerdanyola critica els canvis normatius previstos en relació a la desocupació d’habitatges. Els seus portaveus consideren que les noves lleis endureixen i volen perjudicar a les entitats socials que lluiten contra l’economia especulativa, fent polítiques populistes que incriminen “als de sempre, els més vulnerables”. Des de la PAH reclamen, a més, que l’Ajuntament s’aculli a la normativa per assolir un parc públic d’habitatges ja que, manifesten, “voler és poder”.

Des del govern, la regidora de Serveis Socials, Pepi Rivera, apunta que a Cerdanyola tot avís de desnonament comporta un estudi personalitzat i presentació d’alternatives perquè l’objectiu és permetre accedir a una solució habitacional digne a les persones afectades, admetent que cal treballar conjuntament polítiques per un parc d’habitatge públic social perquè el conjunt de la ciutadania té dret a un habitatge digne.

Vox participava per primera vegada en una audiència ciutadana del Ple municipal. Fernando García intervenia per preguntar perquè la velocitat dels cotxes s’ha limitat, de forma general, a 30 km/h quan, defensa, “la legislació permetria mantenir els 50 km/h” en carrers que són vies amb baix risc pels seus pocs vianants i de circumval·lació.

L’alcalde de la ciutat, Carlos Cordón, responia que a Cerdanyola es compleix l’indicat per la DGT establint que les vies amb un únic carril per sentit tinguin un límit de 30 km/h i que en el cas de carrers amb dos carrils per sentit pugui augmentar a 50 km/h. "Els carrers a que ha fet referència, com el de Can Pallarés, són d'un carril per sentit", afegia Cordón.

La intervenció del representant de Vox va motivar la protesta de diversos grups. ERC i ECP van deixar veure cartells antifeixistes mentre el portaveu de Guanyem, Ivan González, intervenia per assegurar que Vox és “una anomalia” democràtica que “no es pot normalitzar” i feia una crida donar una resposta conjunta del Consistori per dir que no "se'ls posarà fàcil". Gonzalez manifesta que ahir era la primera vegada que participava al plenari de Cerdanyola un partit d’ultradreta obertament "masclista, homòfob i racista", cosa que provocava la rèplica del representant de Vox dient que aquestes acusacions estaven lluny de les actuacions del seu grup polític i que, en tot cas, serien un mirall per a Guanyem.