Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • Reindustrialització, intel·ligència artificial o generació de riquesa per a dist...
Reindustrialització, intel·ligència artificial o generació de riquesa per a distribuir: reptes de l’economia a la Nit Empresarial Representants de les entitats empresarials i les institucions presents a la Nit Empresarial (Nuria Puentes)

Reindustrialització, intel·ligència artificial o generació de riquesa per a distribuir: reptes de l’economia a la Nit Empresarial

24 de novembre de 2023 a les 12:15

La reindustrialització, un ús responsable de la intel·ligència artificial (IA) o la necessitat de generar riques per redistribuir-la en la millora del benestar social són alguns dels reptes llençats a l’hotel Exe Campus pels representants del teixit econòmic i de les administracions.

La Nit Empresarial de Cerdanyola és un espai de reconeixement a empreses i personalitats destacades del sector, però també de trobada del món empresarial i polític per abordar els reptes que s’han d’afrontar per millorar la situació econòmica de Catalunya i Cerdanyola.

El president de Cerdanyola Empresarial, entitat organitzadora de l’acte, Jaume Maranges apunta que a “la IA ja no és simplement una paraula de moda, sinó una realitat que afecta les empreses de tots els sectors”, una tecnologia que canviarà la manera d’operar dels agents econòmics, des de l'optimització de processos fins a la presa de decisions estratègiques, i que “permetrà fer coses que abans eren impensables, com analitzar enormes conjunts de dades en temps real, millorar la productivitat i oferir experiències personalitzades als nostres clients”.

No obstant això, el president de la patronal cerdanyolenca considera que aquesta oportunitat comporta també una gran responsabilitat davant dels reptes ètics i socials que la IA planteja. Maranges, així, fa una crida a garantir un ús responsable que tingui “l'objectiu de millorar la vida de les persones” i assolir una millora de la competitivitat que també contribueixi “al desenvolupament sostenible i ètic de la nostra societat”.

El secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Albert Castellanos, ressaltava el bon moment de l’economia catalana tot i la incertesa causa per la pandèmia, la guerra d’Ucraïna amb la crisi energètica i el trencament de cadenes de proveïment i ara el conflicte a Gaza. Tot i això, afegeix Castellanos, les dades d’ocupació a Catalunya presenten “xifres de rècord” amb la taxa d’atur més baixa dels últims 15 anys i un creixement de l’ocupació que també és qualitatiu i que suposa un impuls molt important per a l’objectiu de la reindustrialització del país. L’objectiu, indica el representant del Govern català, és que la indústria suposi el 25% del PIB al 2030.

L’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, ressalta també aquestes bones dades de l’atur a la nostra ciutat, per sota de les mitjanes de la comarca i de Catalunya, i es reafirma en l’objectiu municipal de potenciar la generació de riquesa a Cerdanyola “per poder-la redistribuir” en benefici del conjunt de la societat.

Cordón destaca que la confirmació de la creació dels principals centres de dades de Catalunya al Parc de l’Alba o l’arribada de l’editorial Penguin Random House als terrenys de l’antiga Aiscondel han de suposar un avenç en la potenciació d’una ciutat on la ciència i la innovació enforteixin una economia que avanci en femení i de manera respectuosa amb el medi en una “Cerdanyola que no tingui por de mirar el futur”.