Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Renfe renovarà els sistemes d’informació de l’estació de Cerdanyola
Renfe renovarà els sistemes d’informació de l’estació de Cerdanyola

Renfe renovarà els sistemes d’informació de l’estació de Cerdanyola

21 de novembre de 2023 a les 12:39

Renfe ha licitat el contracte per al subministrament, instal·lació i manteniment dels equipaments de sistemes d’informació al viatger a estacions de Rodalies de Catalunya per un import de 7.250.643,86 € (IVA inclòs) i un període d’implantació fins a finals de 2025. L’estació de Cerdanyola serà una de les beneficiades per aquesta actuació.

Renfe ha anunciat que es renovaran els sistemes per tal de poder incrementar la funcionalitat en la informació a subministrar als viatgers, per exemple, sobre l’ocupació dels trens, en 14 estacions amb alt volum de viatgers, entre elles la de Cerdanyola Centre. Les altres estacions són les d’Arc de Triomf, El Clot, Castelldefels, Gavà, La Sagrera-Meridiana, L’Hospitalet de Llobregat, Mataró, Plaça de Catalunya, Sabadell-Centre, Sabadell Nord, Sant Feliu de Llobregat, Terrassa i Vilanova i la Geltrú.

Aquesta actuació forma part del ‘Transformem Rodalies’ en el marc del qual Renfe renovarà, en primer lloc, els sistemes d’informació de 31 estacions que tenen una antiguitat superior als 15 anys, cosa que fa que els equips no puguin oferir totes les funcionalitats actuals i presentin problemes de recanvis i encariment en el manteniment. En aquest cas, les estacions beneficiades per la inversió seran les d’Aeroport, Arenys de Mar, Balenyà-Els Hostalets, El Clot, Blanes, Calella, Castelldefels, El Prat, Granollers-Canovelles, Gualba, Hostalric, La Garriga, La Granada, La Sagrera-Meridiana, L’Arboç, L’Hospitalet de Llobregat, Maçanet-Massanes, Martorell, Mataró, Molins de Rei, Montmeló, Plaça de Catalunya, Riells i Viabrea, Sabadell Nord, Sant Vicenç de Calders, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa-Est, Tordera, Vic, Viladecans i Vilanova i la Geltrú.

Finalment, s’aprofitaran les obres de construcció o remodelació d’estacions per instal·lar els nous sistemes. L’actuació contempla el subministrament, instal·lació i manteniment per a l’equipament de sistemes d’informació integrats en els sistemes centralitzats del nucli:

          Elements de megafonia, formats per amplificadors de veu.

          Elements de visualització, formats per teleindicadors i monitors.

          Equips d’interfonia dotats de dispositius per permetre la comunicació de persones amb problemes auditius.