Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Rèquiem de Mozart a l'Aiscondel: construir un bell somni
Rèquiem de Mozart a l'Aiscondel: construir un bell somni

Rèquiem de Mozart a l'Aiscondel: construir un bell somni

18 de març de 2013 a les 16:03

800 persones assistien ahir al concert de la Jove Orquestra de Cerdanyola (JOC) i els cors 7 de música, Orfeó Lleidatà i Universitat Rovira i Virgili a una de les naus abandonades d'Aiscondel. 800 persones que van acabar aplaudint dempeus la interpretació del Rèquiem de Mozart, la peça més difícil a la que s'havien enfrontat els joves músics i el cor de cambra 7 de música de Cerdanyola.

La JOC es confirmava davant del seu públic i mostrava la seva qualitat amb una peça coneguda i universal de gran dificultat. El director de l'orquestra, Pedro Pardo, destaca que aquesta universalitat i complexitat del Rèquiem de Mozart era un repte per a la formació i també esdevenia una obra molt adequada per tocar en una nau industrial abandonada. Pardo apunta la il.lusió amb què han participat no només els músics, sinó el centenar de cantaires de les tres formacions corals i els solistes de la Fundació Victòria dels Àngels. Per al director de la JOC, el concert ha acabat sent un esdeveniment de ciutat.

 No és aquesta la primera col.laboració entre la JOC i 7 de Música ja que l'orquestra i el cor cerdanyolenc ja van interpretar plegats l'any passat un espectacle sobre peces de Vivaldi. Ricard Talayero, cantaire i president del cor de cambra, destaca també la gran entesa amb l'Orfeó Lleidatà i el cor Universitari Rovira i Virgili.
 
La Jove Orquestra de Cerdanyola està formada per intèrprets no professionals que ahir demostraven la seva habilitat i coneixements amb una peça complexa com el Rèquiem de Mozart. Laia Pujolassos, concertino de la JOC, considera un honor portar aquest concert a Cerdanyola després d'haver fet actuacions prèvies a Tarragona i Lleida que els van servir per tenir més seguretat a l'hora de tocar davant 800 veïns de la seva ciutat.
 
Un dels elements destacats del concert era l'escenari: una nau industrial abandonada on han treballat milers de cerdanyolencs al llarg dels anys. Pedro Pardo explica que inicialment el projecte de tocar a una nau d'Aiscondel va sorgir al buscar un espai que pogués acollir 150 músics i cantaires i centenars de persones de públic. El director de la JOC, però, destaca que també s'ha convertit en la reivindicació d'un espai per acollir concerts de grans dimensions a la ciutat.
 
Els músics esperen que l'èxit assolit hagi consolidat el fet que la ciutat guanyi a l'hivern el segon gran concert del calendari després de la ja tradicional cita d'estiu amb l’Agrupació Musical de Cerdanyola.

Galeria d'imatges