Resum de l'any 2012. Juliol-agost
31 de desembre de 2012 a les 0:00Els mesos d'estiu són l’escenari de la Mostra de Dansa i el Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple però en aquest any 2012 també se celebrava un dels plens municipals més llargs dels últims anys, s'aconseguia aturar els desnonaments de Martí Marco i Ana María Sánchez, es posava en marxa el Servei de Mediació Hipotecària i l’Audiència de Madrid revocava la sentència que condemnava Uralita a indemnitzar a malalts passius.
Els mesos d’estiu acostumen a ser mesos de baixa intensitat informativa, però també ho poden ser d’alta intensitat emocional. Cerdanyola vivia un d’aquest moments d’intensos sentiments que es barregen (ràbia, alegria, indignació, esperança...). La pressió i el suport ciutadà aconseguia aturar el desnonament de Martí Marco. Més de 200 persones es donaven cita a la plaça de l’Empordà, on vivia aquest veí cerdanyolenc. L’eufòria es desfermava quan la secretària judicial anunciava a Marco la suspensió de la diligència i l’ajornament del desnonament per a la segona quinzena del mes de setembre.
Dies després s’aturava el desnonament de la veïna de Montflorit Ana María Sánchez, que arribava a un acord amb La Caixa per a que se li concedís a ella i els seus dos fills menors d’edat un pis de lloguer social i la seva desaparició del fitxer de morosos.
El Ple de la Mancomunitat Intermunicipal de Cerdanyola, Ripollet i Montcada i Reixac, presidida per Carme Carmona, signava un conveni amb Càritas Diocesana de Barcelona per a la posada en funcionament del Servei de Mediació Hipotecària per oferir suport a les famílies dels tres municipis en situació de risc de desnonament del seu habitatge.
Garrotada per els afectats passius d'Uralita
Algú va dir que la justícia era un ‘cachondeo’. Igual no, però sí moltes vegades sembla la germana petita de la Injustícia. Així ho vivien els malalts passius d’Uralita quan l’Audiència de Madrid revocava la sentència que condemnava l’empresa a indemnitzar al col·lectiu, de 45 persones, amb gairebé 4 milions d’euros. Els afectats no defallien i el seu portaveu, Leontí Trabalón, anunciava que la seva lluita continuava recorrent al Tribunal Suprem.
El que ningú va discutir és la justícia del reconeixement a la tasca de l'Agrupació Fotocine Cerdanyola-Ripollet, declarada com a millor fotoclub del món i el seu soci, Joan Manel Gago, com a millor autor, en el concurs La Catalana de Perpinyà. Aquest era el primer any que es convocava el certamen i, segons el president d’Afocer, Jaume Badia, la participació era molt important, el que dóna més relleu al premi.
Juliol i agost també van ser els mesos que van veure néixer el Blues a la fresca, cada cap de setmana a la plaça de l’Abat Oliba, i Cerdanyola per la independència, entitat integrada a l'Assemblea Nacional Catalana que es proposa treballar per la construcció d’una Catalunya rica i plena i la creació d'un Estat propi amb una llengua pròpia.