Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Ripollet acomiada la Festa Major mentre Sabadell es prepara per rebre-la
Ripollet acomiada la Festa Major mentre Sabadell es prepara per rebre-la Dorian actuaran dins la Festa Major de Sabadell

Ripollet acomiada la Festa Major mentre Sabadell es prepara per rebre-la

28 d'agost de 2023 a les 9:59

El castell de focs d’artifici des de tres espais diferents de Ripollet marcarà aquesta nit el comiat d’una accidentada, per la pluja, Festa Major de la veïna localitat, amb molts visitants de Cerdanyola. Mentre Ripollet l’acomiada, Sabadell rebrà divendres una Festa Major amb Dorian, Búhos, Hotel Cochambre, Sharonne i Múnic HB entre les propostes del programa.

El castell de focs artificials a les zones parc dels Pinetons, riu Ripoll i escola Josep M. Tatché avisarà, a partir de les 22 hores d’avui, del punt i final d’una Festa Major ripolletenca que ha patit els efectes de les fortes tempestes d’aquest cap de setmana. Avui, però, encara hi haurà temps per la cultura tradicional, el ball de confetti o el teatre, entre altres propostes.

Així, la Cobla Principal del Llobregat posarà música a la ballada de sardanes davant el Centre Parroquial de Ripollet, a la rambla de Sant Jordi, a les 18 hores. Una hora després serà moment de ballar country a la plaça del Molí per, a les 20 hores, gaudir del teatre espontani que plantegen els Improshow al Teatre Auditori o l’alternativa en forma de cantada d’havaneres amb Mar i Vent, a la plaça de j Joan Abad.

Després dels focs artificials, hi haurà temps per al ball de confetti: per a veterans amb l’orquestra Atrium, a les 22.3’ hores i la rambla de Sant Jordi; i per al públic general, amb La versión impossible i DJ Trapella, a les 23 hores i al brollador del parc dels Pinetons.

Pel que fa a Sabadell, carrers i places d’arreu de la ciutat es tornaran a omplir de l’1 al 4 de setembre amb la Festa Major amb més de 300 activitats per a tots els públics, amb els Dorian, Búhos, Hotel Cochambre, Sharonne i Múnic HB entre les propostes. Pel que fa al pregó, anirà a càrrec de Carlos i Natàlia, del programa Eufòria de TV3. Carlos protagonitzarà també un dels concerts de la Festa.

Una setantena d’espais en 14 ubicacions principals i amb la participació d’unes 115 entitats i col·lectius de Sabadell impulsen una programació on els organitzadors destaquen el caràcter accessible i inclusiu amb tot els espais habilitats per a persones amb Mobilitat Reduïda (PMR).

El tret oficial de sortida serà divendres, 1 de setembre amb el Seguici Inicial de la Festa, el Ball del Rodet i el pregó, enguany protagonitzat pel Carlos i la Natàlia, del programa Eufòria. A continuació tindrà lloc l’espectacle inaugural.

Tot i que l’inici formal de la celebració serà divendres, prèviament, com és tradició, tindrà lloc la trobada inicial de la Festa Major, que es celebrarà dijous, 31 d’agost, a l’Estruch.

El mateix dijous arriba un dels plats forts de la programació, amb el concert del Vaparir Tour de Ràdio Flaixbac a l’EspaiConcert de l’Eix Macià. Serà en aquest mateix escenari on actuaran alguns dels grans noms de la Festa com Munic HB divendres; Carlos González i els Dorian dissabte; Búhos diumenge i Sharonne dilluns. L’EspaiConcert, que en aquesta edició incorpora diferents elements per sorprendre més al públic i afavorir l’espectacularitat, acollirà el mateix dilluns el ball fi de Festa amb l’Orquestra Hotel Cochambre.