Roberto Sánchez debuta amb una novel·la negra que ret homenatge a les sèries de tv
20 de juny de 2018 a les 8:13Després de 30 anys de carrera periodística, el cerdanyolenc Roberto Sánchez, subdirector del programa "La Ventana" de la Cadena Ser, ha publicat la seva primera novel·la, "Asesinos de series", un thriller que, segons indica l’autor, ret homenatge a les sèries televisives que han canviat la manera de consumir ficció.
Asesinos de series és el nom del bloc de tres joves -Andrés, Marta i Rubén- addictes a les sèries que somien crear el seu gran èxit internacional: una sèrie de referència com podria ser Lost. Un dia el subinspector de policia Héctor Salaberri els demana ajuda en un cas que els torna bojos: uns peculiars assassinats, tots ells inspirats en sèries de televisió La policia vol que els ajudin a trobar noves pistes que puguin aparèixer en altres casos i, alhora, anar dibuixant el perfil de l'assassí.
Aquests crims no només han estat comesos seguint les pautes marcades en algunes sèries d'èxit, com Atrapados o Homeland, sinó que semblen seguir l'ordre de les entrades que els tres protagonistes han anat escrivint al seu bloc, cosa que els fa també sospitosos d'assassinat.
No obstant això, al seu blog a The Huffington Post, Roberto Sánchez aclareix que, per seguir la trama de la novel·la “no es parteix amb avantatge si es coneixen tots, pocs, molts o cap detall dels títols que es creuen” en la narració. L’autor, un dels pioners de Cerdanyola Ràdio, guanyador del premi Ondas pel programa nocturn Si amanece nos vamos abans de passar a ser la mà dreta de Carles Francino a la Ser, admet que "sí que és cert que, a major grau d'implicació friki en aquest univers, majors seran les textures recognoscibles, de The Blacklist, El Puente, Westworld, Lost, Mujeres Desesperadas o Narcos".
La inspectora en cap Isabel Velasco i l'inspector Ricardo Benítez s’encarregaran finalment d’una investigació en què s’entrecreuen, com a bona novel·la negra, molts temes i denúncies socials, abordant des dels delictes informàtics a les màfies de la boxa, el blanqueig de diners a través de bitcoins, el paper del periodisme i els abusos del sensacionalisme o les xarxes socials.